30. prosince 2020 • 21:40

Hašek jedná ve druhé bundeslize. Riziko chce vzít na sebe, má to háček

Vstoupit do diskuse
26
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víc než dvanáct měsíců nehrál soutěžní zápas. Nakonec by ovšem Martin Hašek mladší těsně před koncem roku 2020 mohl přece jen najít nové angažmá. Podle německého serveru mainpost.de o jeho služby usiluje poslední celek druhé bundesligy Würzburger Kickers. Dohoda je podle všeho na spadnutí, deníku Sport námluvy potvrdil i hráčův otec Martin Hašek starší.



Je to jako blesk z čistého nebe. Podobně jako v listopadu, kdy vyplula na povrch zpráva, že je Martin Hašek uprostřed námluv s Opavou. Tehdy z avizovaného transferu na poslední chvíli sešlo, nyní je podle všeho výchozí stav mnohem nadějnější.

Všestrannému záložníkovi se totiž koncem kalendářního roku rýsuje angažmá. Německý web mainpost.de informoval o tom, že se o Haška zajímá tým Würzburger Kickers. Ten ve dvanácti zápasech druhé bundesligy dosud získal jen čtyři body a uzavírá ligovou tabulku. V roli konzultanta pro klub pracuje slavný trenér Felix Magath. Tuhle zprávu následně potvrdil i hráčův otec Martin Hašek starší.

Podle informací deníku Sport na sebe Hašek chce vzít výhradní riziko, že uhradí případné kompenzace Spartě. Hráč totiž má podle prvoinstančního verdiktu sboru rozhodců FAČR Pražanům zaplatit více než 20 milionů korun za porušení smluvních podmínek. Proti trestu se odvolal, na jaře by proto měli rozhodci zasednout znovu.

Tady ale může být háček. Paragrafy totiž hovoří o tom, že nový Haškův klub z případné povinnosti hradit Spartě kompenzaci nelze jakkoli vyvázat. Ta na něj padá automaticky. Teprve po uhrazení vyměřené částky může klub peníze po hráči vymáhat.

Martin Hašek promluvil v rozhovoru pro Sport Magazín o své kauze se Spartou, rozpovídal se i o tom, jak žije momentálně bez fotbalu
Martin Hašek promluvil v rozhovoru pro Sport Magazín o své kauze se Spartou, rozpovídal se i o tom, jak žije momentálně bez fotbalu

To je hlavní důvod, proč Hašek pro kluby dlouhé měsíce představuje personu non grata. Od březnové jednostranné výpovědi smlouvy Spartě, po které se stal volným hráčem, s ním koketovala celá řada mužstev. Mluvilo se o Besiktasi, polské Jagiellonii či klubech v Maďarsku. A nakonec právě o zmíněné Opavě.

Nepřekonatelnou překážkou byla právě výše hrozící kompenzace, kterou na svá bedra automaticky stahuje klub, který s Haškem uzavře smlouvu. A té se nevyhne.

Rodák z Liberce má navzdory tomu velkou šanci, že po více než roce opět naskočí na fotbalový kolotoč. Poslední soutěžní utkání totiž Hašek odehrál 8. prosince loňského roku, když gólem pomohl Letenským k ligovému triumfu 5:2 nad Mladou Boleslaví.

Pak už následovala známá série eskapád. Hádka s vedením Sparty, neodcestování na herní soustředění, přeřazení do béčka, krach jednání s izraelskou Haifou, porážka v prvním kole rozhodčího řízení...

Nyní Haškovi svítá na lepší časy. Ačkoli je německý celek ukotvený na dně druhé bundesligy se ztrátou osmi bodů na nesestupové pozice, pro bývalého hráče Bohemians představuje možnost, jak se vrátit do akce. A ideálně na sebe upozornit u zajímavějších fotbalových adres.

Pokud by všechno zaklaplo podle plánu, Hašek by za nový tým mohl hrát už v sobotním ligovém utkání proti Karlsruhe.

Vstoupit do diskuse
26

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud