Jakub Dvořák
13. ledna 2021 • 12:46

Černý jestřáb v Twente ožil. Vrátí se do Ajaxu? Zájem je také jinde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ač se zdálo, že už je navždy sestřelen, opak je pravdou. Černý jestřáb smontovaný českými součástkami v Nizozemsku, opět lítá. Václav Černý patří díky šesti vstřeleným brankám a šesti asistencím mezi nejdůležitější hráče Twente a aktuálně i nejlepší pravá křídla v celé Eredivisie. U hranic s Německem však 23letý rychlonožka jen hostuje z Utrechtu. A právě s ním si Ajax v létě 2019 vyjednal klauzuli o zpětném odkupu. Dojde na velký comeback?



Vážné zranění, těžký návrat zpátky přes juniorku Ajaxu a nepovedený přestup do Utrechtu. Ještě loni na jaře to s kariérou Václava Černého vypadalo všelijak. Letní hostování v Twente však bylo skutečnou trefou do černého.

Třiadvacetiletý křídelník se během podzimu stal oporou nově sestaveného týmu. V posledním představení proti Emmenu si hráč s číslem sedm připsal dva góly a jednu asistenci. Cena za Muže utkání ho neminula. Nizozemsku ukazuje, že není na odpis.

Že v českém fotbalistovi něco je, vycítil i sportovní ředitel Marc Overmars, sportovní ředitel Ajaxu. V létě 2019, když Černý odcházel za částku pod milion eur (cca 20 milion korun), umínil si, že do smlouvy s Utrechtem vsune klauzuli o zpětném odkupu. Ta by se podle informací iSport.cz měla pohybovat kolem pěti milionů eur (cca 130 milionů korun).

Český křídelník Václav Černý v posledních týdnech září v barvách nizozemského Twente
Český křídelník Václav Černý v posledních týdnech září v barvách nizozemského Twente

Nastal čas aktivace? Černého manažer David Nehoda nadšení a možnou euforii spíš krotí. „Marc se zajímá. Píše zprávy, když se mu něco povede, například vstřelí gól. Ví o něm. Ale na debatu o možném návratu mezi námi ještě nikdy nedošlo.“

O comebacku či jiném přestupu ostatně nechce Černý ani slyšet. „Jestli něco momentálně mám v hlavě, tak Twente. V lednu máme náročný program a řešit teď, co bude v létě? To opravdu hodně předbíháme. Jediné na co se soustředím nyní, je, abych dál podával dobré výkony, které zaručí, aby v létě bylo vůbec co řešit,“ okomentoval spekulace pro iSport.cz.

Potenciální zájemci se ale štosují. Nehoda registruje interes nejen v Nizozemsku, ale i od celků z prostředku Serie A či belgických top klubů. „Je fakt brzy. Uvidíme, co se během jara stane. Je klidně možné, že se ozve Ajax a vstoupíme do jednání,“ zůstává v klidu.

Momentálně totiž drží v kapse trumf on. Černému se v Eredivisie začalo dařit a k tomu všemu ještě bojuje o případnou nominaci na červnové EURO. Už ve dvojzápase s Německem a Slovenskem subtilní křídelník naznačil potenciál. Vstupenkou na šampionát by mohl svoji reputaci povýšit ještě na vyšší úroveň.

Václav Černý v Eredivisie 2020/21

Zápasy/minuty

15/1191

Góly/asistence

6/6

Přihrávky/přesné

437/329 (72 %)

Klíčové přihrávky

22

Střely/na branku

24/16

Souboje/vyhrané

151/60 (40 %)

Driblink

41 (66 %)

Nejproduktivnější pravá křídla v Eredivisie

 

Steven Berghuis (29 let, Feyenoord) 

10+6

Antony (20 let, Ajax)

7+7

Václav Černý (23 let, Twente)

6+6

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud