Michal Kvasnica
14. ledna 2021 • 15:02

Třetí zimní posila Baníku: za trenérem Kozlem míří Cienciala z Třince

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle informací iSport.cz Baník po Giglim Ndefem a Muhammedovi Sannehovi brzy oznámí třetí zimní posilu. Tentokrát kádr trenéra Luboše Kozla doplní záložník Lukáš Cienciala z Třince. Kouč zná devatenáctiletý talent z mládežnických reprezentačních výběrů, rozšíří mu varianty na krajích středové řady. Přetlak v ostravském mužstvu by naopak mohl jarním hostováním odnést bek Jan Juroška.



Psali jsme o tom již v pondělí, dnes už je definitivně a oficiálně hotovo: přestože o třineckého Lukáše Ciencialu stála i Karviná – a ještě před pár dny to vypadalo, že bude úspěšnější – levonohý mládežnický reprezentant se nakonec stěhuje do Baníku za starým známým koučem Lubošem Kozlem.

Cienciala se tak stane třetí zimní posilou Ostravských a celkově již devátou za dobu ročního působení trenéra Kozla na Bazalech. Přestupová částka by se měla pohybovat kolem jednoho a půl milionu korun.

Slezané tak nyní mají na kraj hřiště velký výběr fotbalistů, což se možná dotkne beka Jana Jurošky. Jeho angažmá v Baníku se i vinou smolných zdravotních problémů zatím nevyvíjí podle představ, v úvahu připadá jarní hostování, kde by někdejší hráč Slovácka či Dukly opět nabral praxi a sebevědomí.

Baník nyní testuje i dvacetiletého Nigerijce Yiru Collinse Sora, který se spolu s útočníkem-krajanem Muhamedem Tijanim předloni představil na mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Polsku. Sor už byl v Ostravě na zkoušce dřív, momentálně se krajní záložník snaží zaujmout vedení a realizační tým podruhé.

Mimochodem, v pátečním tištěném vydání deníku Sport majitel klubu Václav Brabec ve velkém rozhovoru promluví o všech nedávných událostech či dalších vyhlídkách FCB.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Bomby do šibenic, ale i individuální parády. Kdo dal nejhezčí gól podzimu?
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Brno - Baník 0:1. Pátá výhra Ostravy ze šesti zápasů, z penalty rozhodl Azevedo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud