4. února 2021 • 12:15

Hloupá chyba velkoklubu: nejdražší posila v historii nemůže hrát

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utratili za něj největší sumu v historii klubu a slibovali si spoustu gólů. Sébastian Haller sice může za Ajax po nepodařeném angažmá v Londýně pálit podle libosti, ale jen v domácích soutěžích. Na soupisce pro jarní část Evropské ligy totiž chybí! Amsterdamský klub se ještě snaží své administrativní zaváhání zvrátit.



„Sébastien opravdu není na seznamu pro Evropskou ligu. Snažíme se zjistit, co se stalo,“ připustil pro nizozemské noviny De Telegraaf tiskový mluvčí Ajaxu Amsterdam. V Eredivisie za sebou má Haller už šest zápasů a první dva góly, ale na evropské scéně se podle všeho nepředstaví.

V aktualizované soupisce pro EL, která se uzavírala o půlnoci z úterý na středu, jsou dva odchody a jen jediný příchod. Vyškrtnutí jsou Klaas-Jan Huntelaar, jehož Ajax pustil pomáhat do Schalke, a mladý záložník Victor Jensen hostující doma v Dánsku. Uvolněná místa zabral křídelník Oussama Idrissi ze Sevilly a … už nikdo. Haller chybí.

„Obrátili jsme se na KNVB (nizozemský fotbalový svaz) a UEFA, ale ještě od nich nemáme definitivní odpověď,“ prohlásil mluvčí Ajaxu s tím, že se klub ještě snaží nezapsání zvrátit. Evropská fotbalová unie však výjimky dělá jen v opravdu mimořádných situacích.

Za Ajax může Haller hrát jen domácí soutěže
Za Ajax může Haller hrát jen domácí soutěže

Přitom je Haller nejdražší posilou v historii klubu. Do Londýna za něj West Hamu poslali 22 a půl milionu eur (v přepočtu skoro 600 milionů korun). I tak to není ani polovina oproti 50 milionům eur, které za reprezentanta Pobřeží slonoviny před rokem a půl poslali Hammers do Frankfurtu. Ve 48 zápasech za "kladiváře" dal 10 ligových branek a podle hlasů z Londýna se, na rozdíl od Tomáše Součka nebo Vladimíra Coufala, tenhle transfer zrovna nepovedl.

Ajaxu se bývalý francouzský mládežnický reprezentant mohl hodit, už 18. února totiž bude hrát úvodní zápas první vyřazovací fáze EL právě ve Francii na stadionu v Lille. Odveta je na programu o týden později, podle všeho ale bez nové útočné hvězdy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud