5. března 2021 • 04:40

Haaland má šest klubů, kterým by řekl ANO. Jaké to jsou a kam by se hodil?

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
3
  • Kam by v létě mohl zamířit Erling Haaland?Kam by v létě mohl zamířit Erling Haaland?FOTO: koláž iSport.cz

    Nejzajímavější mladý hráč pro světové veklokluby? Ano, jen Kylian Mbappé se může Erlingu Haalandovi vyrovnat. Norský střelec si za 14 měsíců v barvách Borussie Dortmund pořád drží fantastickou bilanci gólu na zápas! Konkrétně 43 utkání, 45 branek. Hlasitě se proto mluví o letním přestupu na prestižnější adresu. Německý deník Bild přišel s informací, že Haaland míří rovnou do TOP klubu, o žádnou „mezistanici“ už nemá zájem. Podle Bildu je ochotný slyšet pouze na nabídku 6 vyvolených celků. Smůlu má třeba Chelsea nebo Bayern Mnichov. Které týmy do šestice patří, a jakou by v nich dvacetiletý Haaland měl konkurenci?

  • Liverpool

    Slavná značka z Anfieldu v této sezoně nešlape tak jako v posledních letech. Mužstvo kouče Jürgena Kloppa je v Premier League aktuálně až šesté a místo obhajoby titulu bojuje o to, aby se vůbec vešlo do elitní čtyřky, ze které se jde do Ligy mistrů. V útoku ale ovšem takový problém není, co do počtu vstřelených gólů je ofenziva „Reds“ třetí nejlepší v lize. Starosti přináší hlavně obrana, navíc zdecimovaná zraněními.

    Takže Haaland do Liverpoolu? Spíš ne, Sadio Mané, Roberto Firmino a Mohamed Salah jsou sehranou trojkou. V záloze navíc je Diogo Jota, který po příchodu z Wolverhamptonu zářil, od prosince však nehrál kvůli zranění kolene.

    Smutný Mohamed Salah po prohře se CityFoto Reuters

  • Manchester United

    S Manchesterem United je Haaland v britských médiích často spojovaný, o možném transferu se psalo už v uplynulém zimním přestupovém období. Trenér Ole Gunnar Solskjaer pak mluvil i o tom, že vše komplikuje koronavirová pandemie a s ní přicházející finanční ztráty.

    Norského ostrostřelce by ale do týmu určitě chtěl. A hlasitě po jeho příchodu volají i fanoušci, vždyť United třeba v posledních třech soutěžních zápasech vůbec neskórovali. Přímo na hrotu se točí Anthony Martial, Mason Greenwood nebo zkušený Edinson Cavani. Prostor pro zabijáka kvalit Haalanda by v kádru byl.

    Edinson Cavani se rozčiluje v duelu s West BromemFoto Reuters

  • Manchester City

    Koho by nelákalo hrát pod Pepem Guardiolou, že? City míří za anglickým titulem, aktuálně vyhráli jednadvacet soutěžních utkání za sebou a bojovat na jaře zase budou i o vysněný triumf v Lize mistrů, který jim pořád uniká. Kdyby to opět neklaplo, letní posílení o vycházející superstar by se nabízelo.

    V útoku je ale jinak nabito, jedno velké jméno vedle druhého. Gabriel Jesus, Sergio Agüero, Raheem Sterling, Riyad Mahrez, Ferran Torres… Ryzími hroťáky však jsou hlavně Jesus a Agüero, přičemž Argentinci končí v létě smlouva. Hodil by se ovšem Haaland vůbec do stylu hry City?

    Druhý gól Manchesteru City vstřelil Gabriel JesusFoto Reuters

  • Juventus

    Podle Bildu by si Haaland uměl představit i přesun na Apeninský poloostrov. Ovšem pouze do jednoho jediného klubu. Giganti z Milána mají smůlu, norský střelec by dokázal kývnout na nabídku Juventusu. Ten letos v Serii A nezvykle často ztrácí, první sezona pod vedením Andrey Pirla přináší lehké rozpaky. „Stará dáma“ vyhrála italskou ligu devětkrát za sebou, teď je ale se sedmibodovou ztrátou na vedoucí Inter až třetí. A po porážce v Portu (1:2) navíc bude muset odvracet osmifinálové vyřazení z Ligy mistrů.

    Juventus nejčastěji hraje na dva útočníky, vedle Cristiana Ronalda v poslední době nastupuje Dejan Kulusevski. K dispozici je taky Alvaro Morata nebo Federico Bernardeschi. Spojení hrající legendy Ronalda s Haalandem jako hvězdou budoucnosti by bylo extrémně zajímavé. Otázkou ale zůstává, jestli by v Turíně nemuseli změnit herní styl, Haaland je zvyklý hrát na hrotu sám a být doplňován z křídelních prostorů.

    Cristiano Ronaldo slaví gól proti Spezii s Álvarem MoratouFoto Reuters

  • Real Madrid

    Španělskou ligu vede městský rival Atlético, Real musí po nepovedeném vstupu do sezony dotahovat. Santiago Bernabeu je ale pořád pro každého hráče prestižní adresou, možná vůbec tou nejprestižnější, která ve fotbalovém světě existuje.

    Góly „bílého baletu“ stabilně dává Karim Benzema, tomu už ovšem bylo třiatřicet. Když je zraněný, roli středního útočníka obvykle plní Mariano. Nový snajpr by se proto hodil. Zaznívají ale obavy, aby Haaland případně nedopadl jako Eden Hazard, další velké jméno, které se v Madridu zatím trápí.

    Kanonýr Realu Madrid Karim Benzema se prosadil v důležitém utkání Ligy mistrů proti Borussii MönchengladbachFoto Reuters

  • Barcelona

    Na závěr šestý fotbalový gigant, jehož dres by Haaland byl ochotný obléknout. Barcelona prožívá divoké období. V létě musela řešit (ne)odchod Lionela Messiho, v říjnu byl dotlačen k rezignaci prezident Josep Bartomeu a teď v neděli se bude volit nové klubové vedení. Ani sportovní výsledky nejsou ideální, z poslední doby vyčnívá hlavně potupná porážka s PSG (1:4) v osmifinále Ligy mistrů.

    A co pohled do kádru? Nad budoucností Messiho, největší klubovou osobnosti, visí otazník, pravděpodobnější je, že po sezoně už Camp Nou opravdu opustí. Tím by se teoreticky uvolnil prostor pro novou superstar. O ofenzivní část hry Barcy se ještě starají Antoine Griezmann, Ousmane Dembelé nebo supertalent Ansu Fati, který je ale od listopadu zraněný.

    Fotbalisté Barcelony se radují z branky ve španělském poháru proti SevilleFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud