24. března 2021 • 16:58

Co dál v Juventusu? Nedvěd má jasno o osudu Ronalda a trenéra Pirla

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv se sezona fotbalistů Juventusu nevyvíjí podle představ, pozice trenéra Andrey Pirla a portugalského útočníka Cristiana Ronalda nejsou v nejmenším ohroženy. Podle místopředsedy turínského klubu Pavla Nedvěda určitě zůstanou i po skončení aktuálního ročníku.



Slova o revoluci nezazněla. „Pirlo je a bude trenérem Juventusu, to je na 100 procent jisté,“ řekl Nedvěd streamovací službě DAZN. „Rozhodli jsme se pro tento projekt s Andreou a věděli jsme, že mohou přijít těžkosti. Chtěli jsme, aby se nám dařilo lépe než teď a nezvládli jsme to, ale s problémy jsme počítali. Jsme v klidu. Jsme na správné cestě a zůstaneme na ní,“ uvedl Nedvěd.

Pirlo se vloni v srpnu stal překvapivým nástupcem Maurizia Sarriho, přestože v roli hlavního kouče neměl žádné zkušenosti. Jednačtyřicetiletý bývalý záložník, jenž během hráčské kariéry vyhrál mistrovství světa, dvakrát Ligu mistrů a šest italských titulů, čelí v poslední době sílící kritice, jak se rozplývají naděje Juventusu na zisk desátého titulu v řadě.

Podle Nedvěda ale Juventus Pirlovi věří. „Má na to, aby se stal skvělým trenérem,“ uvedl bývalý český reprezentant. Tým pod Pirlovým vedením vypadl v osmifinále Ligy mistrů s Portem a v domácí soutěži po nedělní prohře s Beneventem ztrácí na vedoucí Inter už deset bodů.

Kritika po vyřazení z evropského poháru míří i na Ronalda a mezi fanoušky se množí názory, že by měl z klubu odejít. „Pro mne je Ronaldo nedotknutelný. Má smlouvu do 30. června 2022 a zůstane. Uvidíme, co bude potom,“ prohlásil Nedvěd.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud