1. května 2021 • 15:24

Tvrdík o Slavii: Kolář by moc nechtěl do Anglie, Simu obtěžují agenti

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v neděli mohou obhájit mistrovský titul v české FORTUNA:LIZE a dovrší famózní hattrick. Vedení fotbalové Slavie už se ale dívá dál směrem do další sezony. O plánech nejlepšího českého klubu promluvil v rozhovoru pro server Seznam Zprávy předseda predstavenstva Jaroslav Tvrdík.



Slavia si za poslední roky v Evropě vybudovala špičkové renomé, naposledy to dotáhla až do čtvrtfinále Evropské ligy, kde ztroskotala na Arsenalu. Logicky se zvyšuje zájem o hráče elitního českého klubu, na vršovické adrese přistála i v posledním přestupovém období řada zajímavých nabídek.

„V zimě jsme měli nabídky na Stancia na pět a půl milionu eur. Byla tam nabídka na Simu za deset milionů eur, byla tam nabídka na Koláře,“ vyjmenoval Tvrdík. Na jednu stranu jde o příjemné starosti a cestu, jak zajistit klub finančně. Na druhé straně probíhá pečlivé balancování, aby tým bez klíčových hráčů neztratil na kvalitě.

„Já se nebojím toho, za kolik prodám v létě hráče. Já se bojím spíš toho, abych nebyl pod obrovským tlakem jich prodat víc, než si můžeme dovolit. Mám opravdu strach z toho, že budu čelit tomu, že přijde příliš mnoho nabídek na příliš mnoho hráčů. To znamená, že bychom v ideálním stavu ze základní sestavy rádi neprodali víc než dva. A udrželi kádr,“ dodal šéf Slavie.

Aktuální konkrétní nabídky zatím na stole nemá, nicméně počítá s tím, že některé se na začátku léta objeví. Skauty evropských klubů zaujaly především výkony Abdallaha Simy, který se v devatenácti letech vyšvihl mezi ofenzivní tahouny mistrovského celku.

„Bude velmi těžké ho držet, protože on už to má také trochu v hlavě, jakkoliv se může zdát, že je netrpělivý,“ připustil Tvrdík. „My jsme zaregistrovali, že některé kluby byly za jeho rodinou, obtěžují ho agenti a je pod takovým opravdu velkým tlakem. Může se stát, že odejde, i když to nemusí nastat za každou cenu. Na druhé straně Peter Olayinka už má příslib, že kdyby přišla dobrá nabídka, tak bude moci odejít,“ vysvětlil stávající situaci ohledně dvou útočných křídel.

Zájem byl i o oporu v bráně Ondřeje Koláře. „Na něj jsme odmítli nabídku dvanáct milionů eur. Je otázka, jaká v době pandemie přijde nová. Já si myslím, že relevantní nabídka u Ondry by byla na deset milionů eur. Třeba to může znít zvláštně, ale Ondra by moc nechtěl do Premier League. Ať už kvůli jazyku, nevládne příliš angličtinou, anebo kvůli tomu, že se mu ta liga zdá pro jeho brankářský styl ne úplně vhodná,“ přiznal Tvrdík, jehož dcera je Kolářovou partnerkou.

„Má vysněnou Francii, snil o Nice. Dneska jsou tam některé další francouzské kluby, nechci spekulovat, není to ode mě korektní, abych říkal, kdo už potenciálně má zájem. On ve Francii vyrůstal s tatínkem a umí perfektně francouzsky,“ doplnil.

Jeden z nejlepších českých brankářů se pere s následky nepříjemného zranění, které utrpěl při srážce v utkání v Glasgow proti Rangers. „Ondra je tím vším extrémně vyčerpaný. V prvních dvou zápasech po zranění byl třeba ve dvacáté minutě fyzicky nesmírně vyčerpaný. O přestávce musí brát různé energy drinky, i teď je poměrně hodně unavený. A musím říct, že si dneska sám klade otázku, jestli zvládne Euro, na které tu nominaci zřejmě od trenéra Šilhavého mít bude,“ prozradil.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Šlágr v Edenu přinese gólostroj, Slovácko si poradí s Boleslaví
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: Klusáček je Magic Johnson, biliár Slavie, Ďolíček jako Polsko?
Video se připravuje ...

INSIDER: Pro Hložka by byl dobrý mezikrok, zvládne Německo i Anglii
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Co (ne)penalta pro Slavii v Ďolíčku? Zloba ve Zlíně a Brně
Video se připravuje ...

iSport podcast: Slavia rekordem vstoupila do dějin. Sima ještě v Edenu může zůstat
Video se připravuje ...

Trpišovský po remíze: Neproměňujeme šance, pomohli nám střídající hráči
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud