Jan Vacek
25. května 2021 • 13:55

Hložek a Sparta, nová smlouva před podpisem! Paska: Víme, kam míříme

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
25
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu se stal členem národního týmu pro blížící se mistrovství Evropy. V nejbližší době bude mít Adam Hložek i další důvod k radosti. Podle informací serveru iSport.cz je totiž na spadnutí uzavření nové smlouvy se Spartou. Obě strany v těchto dnech finalizují dohodu. „Je to jednoznačně správný krok,“ zdůrazňuje hráčův agent Pavel Paska ze společnost ISM.



Jde o zprávu, kterou fanoušci Sparty toužebně vyhlížejí. Někteří z nich možná v reakci na delší ticho kolem budoucnosti Adama Hložka mohli začít propadat určité skepsi. K té ovšem není důvod. Letenští mají budoucnost svého nejblyštivějšího klenotu pevně podchycenou.

Podle informací redakce iSport.cz se právě v těchto dnech vyťukává dohoda o nové smlouvě, kterou Hložek se Spartou uzavře. „Blížíme se do finále. Je to jednoznačně správný krok, ať už z pohledu hráče či samotného klubu,“ potvrzuje Pavel Paska ze společnosti ISM, která reprezentanta zastupuje.

Vedení Pražanů už na konci března dalo jasně najevo, že má velký zájem s Hložkem uzavřít nový kontrakt. Ten stávající totiž vyprší už 30. června 2022. „Dalším krokem v naší strategii bude ambice prodloužit smlouvu s Adamem Hložkem. Jednání o prodloužení smlouvy už jsme zahájili,“ sdělil sportovní ředitel Tomáš Rosický v reakci na podpis smluv s dalšími mladíky v čele s Ladislavem Krejčím mladším či Tomášem Wiesnerem.

Sparta - Plzeň: Fantastický Staněk vychytal skvělou Hložkovu hlavičku
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

S koncem sezony jsou obě strany takřka domluvené, zbývá doladit poslední kosmetické záležitosti. Hložek podepíše kontrakt na tři roky. „Jsem přesvědčený, že z klubů jako je Sparta by neměli hráči odcházet na konec smlouvy. Tento krok je součástí naší dlouhodobé strategie. S Adamem máme jasně nastavené, kam směřujeme,“ zdůraznil Paska.

Zatímco třeba Srdjan Plavšič po skončení ročníku rudý klub bez náhrady opustí (a přesune se do konkurenční Slavie), u Hložka tohle nehrozí. Výhledově není pochyb o tom, že stále teprve osmnáctiletý supertalent zamíří do některého z vyhlášených evropských klubů. Tohle léto to ale téměř určitě nebude. Navzdory tomu, že kolem opory Sparty stále krouží Lipsko, Dortmund, Bayern či Liverpool.

Pavel Vrba totiž osnuje útok na Ligu mistrů i tuzemský titul, svou nejdrtivější zbraň chce mít pochopitelně k dispozici. Jeho přání bude vyslyšeno, k oficiálnímu oznámení prodloužení spolupráce by mělo dojít ještě před startem mistrovství Evropy. Tedy tak, aby Hložek mohl na vrcholný turnaj odjet s naprosto čistou hlavou.

Rodáka z Ivančic sice na podzim a zkraje zimy zbrzdila únavová zlomenina zánártní kůstky, přesto prožívá další naprosto úchvatný ročník. Společně s Nicolae Stanciem je aktuálně nejproduktivnějším hráčem ligy, k jedenácti brankám přidal sedm asistencí. Stačilo mu na to pouhých osmnáct startů…

Vynikající sezonu může Hložek korunovat už za pár týdnů na EURO. Trenér Jaroslav Šilhavý na něj bude určitě spoléhat.

Sparta - Baník: Hložek v úniku nekompromisně pojistil výhru, 3:1!
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
25

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud