Premium
29. května 2021 • 11:00

Baník pracuje na útočném PR. Loví v Ďolíčku, chce i moravský talent

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PR není jen anglickou zkratkou pro vztahy s veřejností, disciplínu, na níž má většina klubů lidi starající se o budování značky. V případě Baníku jde také o příjmení dvou urostlých útočníků, kteří by se Ostravským líbili. Po neúspěšném vábení zkušeného Michala Papadopulose (36) z Karviné se nyní FCB podle informací Sportu zajímá právě o oporu Bohemians Davida Puškáče i dalšího útočníka.



Po dvou a půl letech, kdy jej lákal poprvé – a neúspěšně – si Baník opět vzpomněl na Davida Puškáče. V lednu 2019 byl vysoký útočník jednou nohou v Ostravě, nakonec však byli přímočařejší Bohemians, kteří za tehdejšího forvarda Opavy zaplatili kolem dvou a půl milionu korun. Nyní interes celku z Bazalů o odchovance Karviné znovu ožívá.

„Trenér Ondřej Smetana už s ním dlouze mluvil,“ potvrzuje informaci zdroj z Prahy. „Kontaktoval jej i sportovní ředitel Alois Grussmann, který jej zná ze společného angažmá v Opavě. I ten už mu dal najevo zájem,“ dodává z Moravy druhý člověk dobře obeznámený s děním.

„Nebudu lhát, můžu potvrdit, že jsem do Baníku chtěl. Byl to můj dětský sen.“

David Puškáč v lednu 2019

Nabídka do Ďolíčku nicméně ještě nedorazila, ani to případně nebude levná záležitost. Puškáč v téhle sezoně udělal výkonnostní progres, ve velké konkurenci (Necid, Pulkrab, Keita, Ugwu, Osmančík) se postupně vyprofiloval v oporu Bohemians a forvardem číslo jedna by měl být i v příštím ročníku.

A ideálně nejen v něm. Byť mu ve Vršovicích za rok končí smlouva, je prioritou „klokanů“ osmadvacetiletého chlapíka s aktuální bilancí pěti gólů a tří asistencí prodloužit. Prověřený borec s ostrou levačkou a mohutnou figurou je v dnešním době ceněným artiklem napříč FORTUNA:LIGOU.

„S koncem sezony se různé kluby ptají na různé hráče, ale

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud