Jakub Konečný
1. června 2021 • 09:18

Výstraha pro Hrušku? Přípravu s Plzní má zahájit nejlepší brankář druhé ligy

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další jméno pro Plzeň. Kádr účastníka Konferenční ligy by se mohl rozrůst o Mariána Tvrdoně, slovenského gólmana druholigového Ústí nad Labem. „Věřím si, je to pro mě velká výzva,“ uvedl sedmadvacetiletý brankář pro MY Nitrianske noviny.



Čtyři sezony ve Štruncových sadech a dost? Budoucnost Aleše Hrušky v Plzni je zatím nejistá. Pětatřicetiletý gólman v minulé sezoně přišel o post jedničky, svými chybami se fatálně podepsal pod několik špatných výsledků na evropské i domácí scéně. V hierarchii plzeňských brankářů Hrušku jednoznačně předběhl Jindřich Staněk.

Konkurenci na klíčovém postu může navíc ještě zvýšit Marián Tvrdoň, který v minulém ročníku FNL vychytal za Ústí nad Labem jedenáct čistých kont, nejvíc v soutěži.

„Minulý týden mi zavolal agent a zeptal se mě, jestli jsem připraven na první ligu a zda i na Plzeň. Řekl mi, že kluby jsou již dohodnuty a že mám ve Viktorii začít přípravu a pokud se nic nepředvídatelného nestane, tak i podepsat smlouvu. Věřím si, je to pro mě velká výzva. Na ligovou šanci jsem si počkal, vnímám ji jako odměnu za tvrdou práci,“ řekl Tvrdoň pro MY Nitrianske noviny.

Podle informací redakce iSport.cz jde o výsledek úzké spolupráce obou klubů, ústecký ředitel Petr Heidenreich je v Doosan Areně častým hostem, s plzeňským bossem Adolfem Šádkem sedí i v ligovém výboru LFA.

V první fázi však půjde skutečně pouze o testy, Tvrdoň si podle všeho bude muset smlouvu s Plzní teprve vybojovat.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud