7. června 2021 • 11:31

Hořava končí v Plzni. O budoucnosti se budu ještě rozhodovat, prohlásil

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak již dříve informoval deník Sport, bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Hořava po vypršení smlouvy končí po osmi letech v Plzni. O své budoucnosti se třiatřicetiletý záložník rozhodne v příštích dnech. Viktoria o tom informovala na svém webu.



Hořava vybojoval s Plzní tři tituly, český Superpohár a dvakrát si s ní zahrál základní skupinu Ligy mistrů. V uplynulé sezoně, v níž Západočeši obsadili páté místo, ale nastoupil pouze do devíti ligových zápasů. Za národní tým si připsal 14 startů a tři góly.

„Tomáš Hořava byl v posledních letech nedílnou a důležitou součástí našeho klubu. Má velký podíl na úspěších, kterých se nám podařilo dosáhnout. V živé paměti mám například jeho krásný gól do sítě Manchesteru City v Lize mistrů,“ řekl generální ředitel Plzně Adolf Šádek.

„Chtěl bych mu za celý klub i za naše fanoušky poděkovat, popřát mu hodně štěstí v budoucnu a samozřejmě se s ním budeme chtít oficiálně rozloučit při jednom ze zápasů nové sezony. Ovšem tak, aby u toho mohli být fanoušci na tribunách,“ uvedl Šádek.

O dalším působišti nemá Hořava jasno. „V následujících dnech se plánuji rozhodnout o své budoucnosti,“ prohlásil brněnský rodák. V součtu s působením v Olomouci odehrál v nejvyšší soutěži 329 utkání, v nichž zaznamenal 41 branek.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud