14. června 2021 • 14:01

Liberec posiluje ofenzivu, bere útočníka Sparty. Ve hře i další příchod

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký odliv pominul, příchody začínají plnit prořídlou soupisku. Druhou libereckou posilou léta je Ondřej Novotný, který bude na severu Čech hostovat z pražské Sparty. Pro 23letého útočníka půjde už o třetí dočasnou štaci z Letné, Slovan si ho vyhlédl během vzájemného přípravného dubnového utkání. „Uvažovali jsme o něm už dřív, může u nás fotbalově růst, z čehož mohou profitovat obě strany,“ komentoval Pavel Hoftych. Pravděpodobně ho bude následovat i jeho spoluhráč z Letné.



Druhý příchod letního přestupového období. Slovan řeší těžkou obměnu kádru, vypořádat se během léta musí s přestupem Jakuba Peška (Sparta), odchody Jhona Mosquery (Plzeň) s Jakubem Jugasem (Cracovia Krakov) a návratem trojice hostujících hráčů do kmenových klubů (Matoušek, Karafiát – Slavia a Sadílek – Eindhoven).

Obranu naposledy šestého týmu tabulky už vyztužil nizozemský talent Justen Kranthove, 20letý stoper však nejprve bude muset o svých kvalitách realizační štáb přesvědčit. Smlouvu pod Ještědem podepsal do roku 2023 a dvě sezony by mělo trvat také angažmá další posily. Oficiální je příchod Ondřeje Novotného z pražské Sparty.

Trenéry na sebe 23letý útočník upoutal ve vzájemném dubnovém souboji, Slovan se v rámci přípravy utkal s letenským B-týmem a Novotný dvakrát skóroval. Po zápase kouč Severočechů sondoval situaci ohledně důrazného protihráče hned na místě, k domluvě mělo dojít zanedlouho.

„Nevypustí žádný souboj a pracuje pro tým. Uvažovali jsme o něm už dříve, zaujal nás na jaře. V Liberci může fotbalově růst, z čehož můžou profitovat obě strany,“ popisoval Hoftych. Na novou výzvu se těší i Novotný, který dosud zapsal ve FORTUNA:LIZE jen 44 minut. „Cílem jsou góly, jako útočník ani jiné mít nemůžu. Ligu a dospělý fotbal jsem si oťukal na Spartě, takže přicházím odhodlaný. Chci hrát dobře a týmu pomoct.“

Pro Novotného jde už o třetí hostování z Letné, půlrok strávil ve Vlašimi a rok ve slovenském Ružomberoku. Ve hře byly i tentokrát jiné nabídky. „Varianty jsem měl, ale od začátku mě to nejvíc táhlo právě do Slovanu. Jsem rád za to, jak to dopadlo.“

Nemuselo by jít však o poslední posilu z letenského kádru.

Na sever Čech velmi pravděpodobně dorazí ještě další hráč sparťanské soupisky. Jednat by se mělo o středopolaře Filipa Havelku (23), nešlo by přitom o jeho první angažmá na severu Čech. Pod Ještědem šikovný záložník strávil sezonu 2016/2017, poslední dva ročníky nastupoval za České Budějovice.

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud