9. července 2021 • 14:10

Úleva pro Spartu! Supertalent Rapidu odchází v 18 letech do Barcelony

Autor: dvo, jav
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Vrba a jeho realizační štáb si musel oddychnout. Rapid Vídeň necelé dva týdny před soubojem o Ligu mistrů se Spartou přichází o velkou oporu. Teprve 18letý Yusuf Demir odchází do Barcelony. V minulé sezoně nastřílel talentovaný záložník devět branek, k tomu přidal tři asistence. Španělský velkoklub za něj utratí 500 tisíc eur plus má ve smlouvě zahrnutou opci k trvalému odkupu ve výši 10 milionů.



Jestliže v kádru Sparty zahraniční skauti sondují situaci kolem 19letého Adama Hložka, své o odrážení zájemců ví i rakouský soupeř Letenských ve 2. předkole Ligy mistrů.

Čerstvě osmnáctiletý Demir patří mezi největší talenty rakouského fotbalu posledních let. Rapid si jej hýčkal jako budoucí superhvězdu. V minulé sezoně nastřílel šikovný fotbalista devět branek, k tomu přidal tři asistence. Na konci března debutoval i v reprezentačním áčku.

Pražanů už se však tato hrozba v předkole týkat nebude. Drobného záložníka (173 cm) senzačně ulovila Barcelona, která do hlavního města Rakouska pošle 500 tisíc eur za roční hostování a následně bude moct Demira odkoupit za 10 milionů eur.

Paradoxní je, že v podobné situaci se ocitla před pár týdny i Sparta. Ta podle informací iSport.cz obdržela velmi štědrou nabídku od Olympique Marseille na 18letého Adama Karabce. Jenže zatímco Rapid čtvrt miliardy od katalánského giganta přesvědčilo, na Letné francouzský celek nepochodil.

Teprve 18letý Yusuf Demir odchází do Barcelony
Teprve 18letý Yusuf Demir odchází do Barcelony

Vrba z rakouského soustředění Sparty: Posily? V dané chvíli nikoho nehledáme
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud