11. července 2021 • 15:08

Vaclík už je v Řecku, upíše se Olympiakosu. Těší se na Ligu mistrů

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je hotovo! Česká reprezentační jednička Tomáš Vaclík přestupuje do Olympiakosu. Zkušený brankář, který zaujal jistými výkony na EURO 2021, po konci smlouvy v Seville podepíše v Řecku dvouletý kontrakt s opcí na další rok. Řečtí novináři si na něj počkali na letišti, kde ho zachytili v roušce s logem nového klubu.



„Tomáš Vaclík právě přistál na letišti v Aténách. Podepíše smlouvu s Olympiakosem, oficiální oznámení se očekává zítra,“ napsal na Twitteru novinář Oguz Oruc, který zachytil českého gólmana v roušce jeho nového klubu.

Vaclík, o kterého měla eminentní zájem i Neapol, podepíše podle jeho informací kontrakt na dva roky s opcí na jeden další rok, a bude pobírat zhruba 1,2 milionu eur ročně. Tolik by podle Oruce měl činit i podpisový bonus.

„Jsem velmi šťastný, že můžu zabojovat o Ligu mistrů. A velmi mě těší zájem řeckých fanoušků,“ prohodil 32letý gólman na aténském letišti. Olympiakos čeká 21.7. a 28.7. druhé předkolo slavné soutěže, soupeř je zatím neznámý.

Vaclík by měl být v řeckém velkoklubu jedničkou. Dosavadní první volba, Portugalec José Sá, odchází do anglického Wolverhamptonu, kde nahradí krajana Ruie Patricia. Toho si zase jako novou jedničku vybral trenér AS Řím José Mourinho.

Pro Vaclíka bude Olympiakos třetím zahraničním angažmá. Tři roky působil v Seville, kde vyhrál Evropskou ligu, za čtyři roky v Basileji byl třikrát švýcarským mistrem. V Česku chytal za Vítkovice, Viktorii Žižkov a Spartu.

Tomáš Vaclík bude novou jedničkou Olympiakosu
Tomáš Vaclík bude novou jedničkou Olympiakosu

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud