Štěpán Filípek
21. července 2021 • 14:49

Hostování, při Lize mistrů přestup. Slavia má Krmenčíka, přijde i Ousou

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkolepé kulisy někdejší Živnobanky v ulici Na Příkopě, novorenesanční budovy vlastněné čínským majitelem. Rozmáchlá režie, jak ji má boss Jaroslav Tvrdík rád. A přímý přenos O2 TV. Jasné indicie, že fotbalová Slavia chystá oznámení očekávané, a přesto bombastické zprávy. Stalo se: útočník Michael Krmenčík přichází z Brugg. „Můžeme říci, že přestup je z devadesáti procent dokončen. Jsme dohodnuti na jeho formě,“ oznámil Tvrdík.



Byl to trochu závod s časem. A nakonec došlo v jednání s belgickým klubem k výraznějšímu posunu. Finální podpisy ještě chybí, ale Slavia už prezentuje Krmenčíka jako svou posilu. „Jsme dohodnuti na formě jeho přestupu. Půjde o roční hostování, s povinnou opcí na přestup, pokud Slavia postoupí do Ligy mistrů,“ uvedl Tvrdík a zveřejnil také domluvenou přestupovou částku: 2,5  milionu eur. V přepočtu tedy lehce přes 64 milionu korun.

Aktérem dalšího transferu, o němž server iSport.cz již informoval, je švédský reprezentant do 21 let obránce Aiham Ousou z Häckenu. Novinkou také je, že na hostování z Liberce zůstává stoper Taras Kačaraba – a s tím, že je v zimě pravděpodobný jeho přestup. Prvním fotbalistou, který naopak kádr opustí, může být Abdallah Sima. „Máme na něho tři nabídky,“ prohlásil Tvrdík.

Zpět k nejtřaskavějšímu jménu. To, že Krmenčík nevyslyší volání svého někdejšího plzeňského patrona ve službách Sparty Pavla Vrby, nýbrž jeho konkurenta Jindřicha Trpišovského, přitom všechno směřovalo. Pikantní hrdina chystaného přestupu už podle informací serveru iSport.cz v minulých dnech plnil individuální tréninkový plán a nechal si do Edenu poslat kopačky. Takové, ve kterých chce potvrdit střelecké renomé.

Pro Trpišovského je to po angažování bývalého sparťana Nicolaea Stancia nejtřaskavější transfeer za dobu jeho působení ve Slavii. Nová akvizice s plzeňskou minulostí musí prokázat ochotu tvrdě na sobě pracovat, splnit vysoké nároky náročného trenéra a také zapadnout do kádru i mentálním nastavením či vystupováním. Zároveň nemůže počítat s příliš vřelým přijetím od slávistických fanoušků.

Přesto o Krmenčíka Trpišovský hodně stál. Stejně jako u mnoha jiných vyhlédnutých tuzemských hráčů mu padl do oka v době, kdy se teprve chystal vtrhnout do nejvyšší soutěže. A pak znovu.

„Celou dobu byl v české lize v jednom prostředí, pak ochutnal cizí, dostává se do nejlepšího věku, v osobním životě má všechno v pořádku,“ charakterizoval Krmenčíka Trpišovský. „Může mít před sebou nejlepší roky kariéry, jak to vidíme i u jiných hráčů v Evropě, třeba Lewandowského. Pořád jsem přesvědčen o tom, že úplně nenaplnil svůj potenciál. Teď je v ideálním rozpoložení, je schopen dát fotbalu všechno a dotknout se stropu,“ dodal.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud