13. srpna 2021 • 19:30

Liberec dál posiluje, loví v Itálii! Přijít by mohl mladý slovenský útočník

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestavba pokračuje, na severu uvolňují šrouby. Po remíze a dvou porážkách během úvodních tří kol fotbalové FORTUNA:LIGY by mohla dorazit do libereckého kádru další posila, podle informací deníku Sport se jedná o 23letého slovenského útočníka Ľubomíra Tuptu. Kmenový hráč Hellasu Verona minulou sezonu působil na hostování ve švýcarském Sionu, stejnou formu by mělo mít také jeho případné angažmá pod Ještědem.



Aktuální kádr se vedení Slovanu snaží vyztužit, trenér Pavel Hoftych už dřív avizoval, že mužstvu schází střední záložník, křídlo a případně útočník se stoperem. Už minulý týden byl dotažen přestup Christiana Frýdka z pražské Sparty. Letenští mají na svého 22letého odchovance, kterého chtějí v Liberci využít na podhrotu, předkupní právo pro další případný transfer.

Liberec zároveň loví na Apeninském poloostrově, kde si vyhlédl slovenského útočníka Ľubomíra Tuptu. Ten přestoupil z Prešova do Calcia Catania už v srpnu 2014, o rok později vyztužil kádr Hellasu Verona, s klubem hrajícím Serii A má kontrakt platný až do července 2023.

Poslední sezony strávil bývalý mládežnický slovenský reprezentant na hostováních v polské Wisle Krakov a naposledy švýcarském Sionu, půlrok strávil také v Serii B, kde oblékal dres Ascoli. Podle italských médií a informací deníku Sport jsou nyní oba kluby v úzkém kontaktu, dohoda má reálné, ale zatím ne definitivní obrysy. Jednat by se mělo o formu sezonního hostování.

Už dříve zahraniční média spekulovala o odchodu Imada Rondiče, o něhož se měl údajně právě Hellas zajímat. K transferu ovšem dosud nedošlo stejně jako v případě slovenského beka Martina Koscelníka. Ten oslnil výkony z jarní fáze minulé sezony i na EURO, přes četné nabídky zatím dres nezměnil. Ve Veroně (2014-2016) dřív působil zkušený útočník Michael Rabušic, jenž je dosud jediným střelcem Slovanu v novém ročníku.

LETNÍ ZMĚNY V KÁDRU LIBERCE

Přišli: Justen Kranthove (Leicester U23), Ondřej Novotný a Filip Havelka (hostování – Sparta), Ondřej Lehoczki (konec hostování – Varnsdorf), Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Karol Mészáros (České Budějovice), Christian Frýdek (Sparta Praha)

Odešli: David Cancola (Ross County), Ondřej Karafiát (Mladá Boleslav), Michal Sadílek (Twente), Jakub Jugas (Cracovia Krakov), Jakub Pešek (Sparta), Jhon Mosquera (Plzeň), Filip Nguyen (hostování – Slovácko), Lukáš Hasalík (hostování – Třinec)

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud