14. srpna 2021 • 14:44

Varane je hráčem Manchesteru United. Poprvé se ukázal na zaplněném Old Trafford

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester United dotáhl avizovaný přestup mistra světa Raphaëla Varanea z Realu Madrid. Anglický fotbalový klub oznámil, že osmadvacetiletý Francouz podepsal v novém působišti čtyřletou smlouvu. Podle dřívějších informací britských médií činí odstupné 50 milionů eur (zhruba 1,3 miliardy korun) plus bonusy. Varane měl v Madridu smlouvu ještě na nadcházející sezonu, španělský klub původně požadoval údajně 80 milionů eur.



„Možnost odejít do Manchesteru a hrát Premier League se nedala odmítnout. Udělám všechno, abych byl součástí slavné klubové historie,“ uvedl Varane. Klub hráče představil fanouškům před dnešním vstupním ligovým zápasem Manchesteru United, ve kterém vicemistrovský celek přivítal Leeds.

Osmadvacetiletý Varane přišel do Realu v roce 2011 z Lensu a s „Bílým baletem“ vyhrál třikrát španělskou La Ligu, čtyřikrát Ligu mistrů a dohromady 18 trofejí. S francouzskou reprezentací slavil v roce 2018 titul mistra světa, na letošním evropském šampionátu odehrál všechny čtyři zápasy do vyřazení od Švýcarska v osmifinále.

V Manchesteru se stal Varane třetí letní posilou po Jadonu Sanchovi, který přišel za 85 milionů eur z Dortmundu, a brankáři Tomu Heatonovi, jenž se po jedenácti letech vrátil do klubu z Aston Villy.

Raphael Varane už je hráčem Manchesteru United, tým ho představil na zaplněném stadionu
Raphael Varane už je hráčem Manchesteru United, tým ho představil na zaplněném stadionu

Manchester United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud