17. února 2022 • 13:29

Štetina jde do Liberce: Člověk postupně pochopí, co Sparta znamená

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský stoper Lukáš Štetina, jehož smlouva ve Spartě vyprší po sezoně, míří na hostování do Liberce. Jedná se tak prakticky o jeho konec na Letné. „S rudým dresem se loučí téměř po pěti letech. Šteťo, ať se Ti v další kariéře daří!“ uvedla Sparta na svém webu.



Spojení Lukáše Štetiny a Sparty odstartovalo v létě 2017. Tehdy přišel do klubu z pražské Dukly. Pod koučem Andreou Stramaccionim se propracoval do základní sestavy. Ve své první sezoně odehrál v rudém napříč soutěžemi 26 utkání a vstřelil jeden gól, proti Baníku rozhodl o výhře 3:2. Dokonce se stal sparťanem sezony. Postupně však jeho pozice oslabovala. V druhé sezoně ještě odehrál 21 zápasu a dal dva góly. Poté ale přišel zlom.

Ročník 2019/20 ovlivněný covidem sice začal Štetina v základní sestavě, v polovině srpna z ní ale vypadl. Šanci znovu dostal v únoru a pomohl k sérii osmi výher v řadě, byl i u prvenství v MOL Cupu. Na startu minulé sezony však slovenského stopera zastavilo zranění v duelu za národní tým při nešťastném souboji s Bořkem Dočkalem. 

„Je to chlap jako hora. Každý zápas podstupuje sto daleko tvrdších soubojů, než byl tento. Můj kontakt ale přišel asi v nevhodnou dobu. Stál na jedné noze a odkopával balon. Nejspíš došlo k rotaci stojné nohy a koleno má poškozené. Pro mě to teď vůbec není o výsledku a o tom, jak jsme hráli. Třeba se na vyšetření ukáže, že to není tak vážné, jak to vypadá,“ modlil se Dočkal za rychlé uzdravení spoluhráče z Letné. To nepřišlo, Štetinu vyřadil do konce sezony.

Nevzdal se, bojoval dál o místo. V aktuálně probíhajícím ročníku se ale objevil Štetina v sestavě trenéra Pavla Vrby jen devětkrát, jednou pak vyběhl jako náhradník, z celkem 34 utkání napříč soutěžemi.

Štetina dostal na podzim svolení hledat si nové angažmá. To se mu nyní naskytlo v Liberci, kam odchází hostovat do konce sezony. Sparťanskou štaci tak zakončí s bilancí 80 zápasů a třech vstřelených branek. „Pro mě je Sparta klub, který mi navždy zůstane v srdci. Budu na ni vzpomínat jen v dobrém. I když jsem to tady neměl vždy jednoduché, tak ten klub miluju. Budu se sem rád vracet jako divák,“ přiznal v rozloučení na klubovém webu Štetina.

„Postupem let člověk pochopí, co Sparta znamená. Co znamená pro fanoušky, pro zaměstnance klubu i pro bývalé hráče. Člověk si tím musí projít, nabírat ty emoce, které ke Spartě patří. Nebylo to vždycky snadné, ale díky své povaze jsem to nikdy nevzdal a vždycky jsem se postavil na nohy,“ dodal Štetina.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud