7. března 2022 • 09:43

Trenér Lavička přebírá Kuvajt, smlouvu má (zatím) na čtyři měsíce

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový trenér Vítězslav Lavička povede reprezentaci Kuvajtu. Smlouvu podepsal na čtyři měsíce s opcí na další rok. Jeho asistentem u týmu bude Zdeněk Svoboda. Podle informací iSport.cz letěl na první schůzku do Kuvajtu už v prosinci loňského roku, ale na kontraktu se dohodl až nyní. Na twitteru to dnes potvrdila místní fotbalová asociace.



„Kontrakt je neobvykle krátký, je ale možnost, že zůstaneme déle. V červnu nás čeká s týmem kvalifikace na Asijský pohár, potom si se zástupci kuvajtské asociace sedneme a řekneme si, jestli půjdeme společně dál, nebo ne,“ řekl Lavička serveru Sport.cz.

Bez angažmá byl téměř rok poté, co loni v březnu skončil v polské Vratislavi. Předtím vedl českou jednadvacítku, pražskou Spartu, FC Sydney, Liberec a Žižkov. Nyní ho čeká premiéra u seniorské reprezentace. Kuvajt v minulosti trénovali i Milan Máčala a Dušan Uhrin starší.

„Samozřejmě jsem tým hodně sledoval. Jde pochopitelně o jiný styl fotbalu, než na jaký jsme zvyklí z Evropy. Bereme to ale se Zdeňkem jako velkou výzvu, jde přece o reprezentaci,“ uvedl osmapadesátiletý kouč.

Tento měsíc ho čeká turnaj na Maltě, kde se Kuvajt dvakrát střetne s domácí reprezentací a nastoupí také proti Lotyšsku.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud