Jan Vacek
Premium
19. dubna 2022 • 04:40

Vzestup kapitána (asi) oddálí konec. Co bude dál s Dočkalem ve Spartě?

Autor: Jan Vacek, inf
Vstoupit do diskuse
23
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři zápasy po sobě v základní sestavě. V každém z nich po jedné asistenci, naposledy v neděli proti Slovácku i gól. Bořek Dočkal nabírá druhý dech, což může mít vliv i na jeho další budoucnost. Jestliže se ještě zkraje března zdálo, že jsou jeho dny na Letné sečteny, nyní se situace změnila...



Nedělní šlágr proti Slovácku jako by kopíroval jaro Bořka Dočkala. Po jeho standardce sice Dávid Hancko hlavou otevřel skóre, následně ale zkušený záložník nenavázal Daniela Holzera a umožnil mu skórovat. Vzápětí se však vykoupil, když obral o míč váhajícího Vladislava Levina a vstřelil vítězný gól.

Svůj vůbec první ligový v této sezoně.

Bylo to razítko na výkonnostní vzestup, který sparťanský kapitán v posledních týdnech udělal. V úvodu jara při tom Dočkalovi připadla role střídajícího hráče. Z úvodních devíti soutěžních duelů byl v základní sestavě pouze třikrát. Zpravidla naskakoval až v průběhu zápasu. Tu na dvacet minut, tu na půl hodinky.

V ten moment se zdálo, že jsou dny dlouholetého lídra v rudých barvách sečteny. I Dočkalovo nejbližší okolí četlo situaci tak, že si dokroutí poslední měsíce platné smlouvy a se Spartou se férově rozejde.

Všechno k tomu směřovalo, jenže...

Přišel zápas v Mladé Boleslavi, Dočkal byl v základní sestavě a velmi dobrým výkonem pomohl Pražanům k výhře 3:0. Od té doby už startovní jedenáctku neopustil. Navíc si drží impozantní bilanci: co zápas, to asistence. Tahle série má už čtyři dílky.

SESTŘIH: Sparta - Slovácko 3:1. Rozhodla hrubka Levina, domácí opanovali druhou půli
Video se připravuje ...

„Bořek teď svou kvalitu dokazuje, v mezihře je obrovsky platný,“ chválil 33letého fotbalistu po výhře 2:1 nad Baníkem hlavní trenér Pavel Vrba.

S vzestupem Dočkalova významu pro tým dostává zajímavý spin i jeho další budoucnost. To, co se ještě před měsícem a půl zdálo být evidentní, už nyní neplatí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
23

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud