Radek Špryňar
5. května 2022 • 09:10

Esa Hradce na radaru mocných: zájem „S“ i Plzně, roste výhodná investice

Vstoupit do diskuse
4
  • Video se připravuje ...

    Nejsilnější značky tuzemska zaměřují svoji pozornost na východ Čech. Do kádru Hradce Králové kouká Sparta, stejně tak Plzeň, nesměle se rozhlíží i Slavia. Hned několik hráčů senzačního nováčka FORTUNA:LIGY je na seznamu uvažovaných posil „svaté trojice“. Zejména Adam Vlkanova, Jan Mejdr a Daniel Vašulín. Všichni zanechali v ročníku skvělý dojem. Není divu, že je o ně zájem. Deník Sport přibližuje aktuální situaci na trhu a také jednání o nové smlouvě pro trenéra Miroslava Koubka.

  • Adam Vlkanova (27 let)

    Pozice: podhrot, křídlo

    Sezona 2021/22:

    Zápasy: 31
    Minuty: 2723 (6. v lize)
    Branky: 7 (14. v lize)
    Asistence: 8 (5. v lize)
    Body: 15 (6. v lize)
    Přihrávky do pokutového území: 113 (3. v lize)
    Driblinky: 134 (2. v lize)

    Tržní hodnota: 

    19,7 milionu korun (dle transfermarkt.com)

    Pozice na trhu:

    Nesmírně pracovitý ofenzivní záložník uzavírá životní sezonu. V sedmadvaceti letech má poslední možnost zaujmout české velkokluby. Tuzemští lídři o něm moc dobře vědí. Je pod bedlivým dohledem Sparty, v zákulisí se mluví i o Slavii, ale na Eden to údajně nevypadá. Agent Harry Schiestl by mohl skvělému driblérovi otevřít cestu do zahraničí. Rakousko nebo Polsko by se hráči jistě líbilo. Ještě docela nedávno, v druholigové éře Hradce, po něm toužil Baník, odmítl ale zaplatit požadovanou sumu čtyř milionů korun, chtěl dát jen tři... Šlo o hrubou manažerskou chybu.

    Hradec Králové - Slavia: Dokonalý protiútok! Vlkanova prostřelil Koláře, 4:2
    Video se připravuje ...

  • Jan Mejdr (26 let)

    Pozice: pravý obránce, halvbek

    Sezona 2021/22:

    Zápasy: 30
    Minuty: 2700 (10. v lize)
    Branky: 1
    Asistence: 7 (14. v lize)
    Body: 8 (39. v lize)
    Přihrávky do gólové šance: 32 (7. v lize)
    Vyhrané vzdušné souboje: 114 (19. v lize)

    Tržní hodnota:

    9,8 milionu korun (dle transfermarkt.com)

    Pozice na trhu:

    Po svalovci, který je v lize prvním rokem, hází oči všechny nejsilnější kluby v tuzemsku. Slavii by se hodil jako alternativa za Alexandera Baha, který může v létě odejít do zahraničí. Už od podzimu sonduje terén Plzeň a na seznamu, byť poměrně širokém, je i na Letné. Mejdrova hodnota na respektovaném serveru Transfermarkt.com je necelých deset milionů korun, Hradec si svůj klenot cení na víc. Po zájemci může chtít v létě sumu minimálně o pět milionů vyšší. I proto, že odchovanec Sparty se neustále vyvíjí a svého stropu ještě nedosáhl.

    Hradec Králové - Olomouc: Vlkanova našel Mejdra, který se trefuje poprvé v sezoně
    Video se připravuje ...

  • Daniel Vašulín (23 let)

    Pozice: hrotový útočník

    Sezona 2021/22:

    Zápasy: 31
    Minuty: 1998
    Branky: 6 (33. v lize)
    Asistence: 1
    Body: 7
    Střely: 62 (6. v lize)
    Střely na branku: 25 (8. v lize)

    Tržní hodnota:

    8,6 milionu korun (dle transfermarkt.com)

    Pozice na trhu:

    Do své premiérové ligové sezony vtrhnul jako uragán, zkraje ročníku sbíral góly, byl pro mužstvo platný. V zimě po něm zatoužila Mladá Boleslav, nabízela osm milionů, Hradec chtěl téměř o sedm víc. Představy se časem sblížily, ale nikdy natolik, aby došlo k dohodě. S hráčem to zacloumalo, dlouho se nemohl střelecky nahodit, v závěru sezony však ukazuje veliký potenciál. Dvě branky vstřelil Olomouci, jednu Slavii. Umí pracovat s vysokou postavou, ve vápně je mimořádně nebezpečný, složitě se brání. Často pálí a přesně trefuje branku. V těchto statistikách patří do TOP deseti nejlepších soutěže. V případě předpokládaného odchodu Jeana-Davida Beauguela by mohli mít zájem v Plzni.

    Hradec Králové - Olomouc: Mejdr z pravé strany nacentroval do vápna a Vašulín zvýšil na 2:0
    Video se připravuje ...

  • Filip Kubala (22 let)

    Pozice: hrotový útočník, křídlo

    Sezona 2021/22:

    Zápasy: 28
    Minuty: 165
    Branky: 5 (39. v lize)
    Asistence: 3
    Body: 8 (38. v lize)
    Střely: 26
    Úspěšné driblinky: 19

    Tržní hodnota:

    4,9 milionu korun (dle transfermarkt.com)

    Pozice na trhu:

    V druhé polovině ročníku září. Na jaře skóroval už čtyřikrát, k tomu přidal dvě asistence. Proti trojnásobnému šampionovi Slavii ve dvou zápasech nasbíral gól a dvě asistence. Má pevné místo v základní sestavě. V Hradci je půjčený ze Slovácka, východočeský klub zřejmě uplatní opci ve výši čtyř milionů korun. O hráče má eminentní zájem, výkupní doložku by rád snížil, ale vedení uherskohradišťského klubu o tom nechce ani slyšet. Šikovnému útočníkovi s chladnou hlavou je teprve dvaadvacet. Pokud bude mít čísla i nadále, jeho cena půjde strmě vzhůru a Hradec z toho může příjemně profitovat. Časem může mít o nadějného útočníka zájem i nejsilnější trojice.

    Hradec Králové - Mladá Boleslav: Rychlý kontr zakončil gólově Kubala, 2:1
    Video se připravuje ...

  • Čeká se na kouče Koubka

    Klíčové náležitosti jsou domluvené. Už příští týden by si měl Miroslav Koubek plácnout s vedením Hradce Králové a podepsat finančně vylepšenou smlouvu. Měla by být uzavřená opět na rok. Ladí se už pouze detaily. Sedmdesátiletý trenér dovedl Východočechy k nejlepší sezoně po devětapadesáti letech. S mužstvem nečekaně zakotvil ve skupině o titul, v nadstavbě už obral o body Slavii (4:3) i Spartu (1:1). V MOL Cupu byl navíc v semifinále. Smlouva už mohla být oběma stranami podepsaná, ale Koubek ještě doléčuje následky silné virózy, kvůli níž přišel o poslední dvě utkání základní části. Tréninkovou agendu mají momentálně na starosti asistenti Stanislav Hejkal a Adrian Rolko.

    Koubek „jupíkoval“ uvnitř, říká Jarolím. Proč veterán mezi trenéry válí s Hradcem?
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud