9. května 2022 • 13:30

Haaland na cestě do Citizens. Hotovo do konce týdne, píší v Německu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Norský fotbalový útočník Erling Haaland je blízko přestupu z Dortmundu do Manchesteru City. Podle německé verze televize Sky už jednadvacetiletý kanonýr informoval vedení Borussie o svém odchodu a anglický velkoklub je připraven zaplatit jeho výstupní klauzuli ve výši 75 milionů eur (1,8 miliardy korun).



O úmyslu vykoupit Haalanda ze smlouvy už údajně šéf City Ferran Soriano informoval svého dortmundského protějška Hanse-Joachima Watzkeho. Ani jedna ze stran transfer nekomentovala, podle médií by měl být přestup zkompletován do konce tohoto týdne.

Haaland od svého příchodu do Borussie v lednu 2020 ze Salcburku nastřílel za německý klub 85 gólů v 88 soutěžních utkáních. V Dortmundu by ho měl nahradit dvacetiletý německý reprezentant Karim Adeyemi, jenž by měl stejně jako jeho předchůdce přestoupit z týmu dlouholetého lídra rakouské ligy.

Manchester City po loňském odchodu klubového rekordmana Sergia Agüera hrál v této sezoně často bez klasického hrotového útočníka. Svěřenci trenéra Josepa Guardioly vypadli minulý týden v semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid, v domácí Premier League ale útočí na obhajobu loňského titulu. Tři kola před koncem vedou tabulku před Liverpoolem o tři body.

Mundial: Historie dotáhla Real do finále, další kolaps Guardioly. Co quadruple Liverpoolu?
Video se připravuje ...

Manchester City Vše o klubu ZDE Borussia Dortmund Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud