30. května 2022 • 14:10

Návrat legendy! Trenér Rada míří do Dukly, na Julisku jde i Jinoch

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skoro hotovo. Trenér Petr Rada je kousek od návratu do Dukly, kde jako hráč zářil v osmdesátých letech minulého století. Majitel dejvického klubu Petr Paukner pro iSport.cz dohodu s Radou potvrdil s tím, že zbývá už jen podpis smlouvy. Totéž se týká i nového sportovního ředitele Josefa Jinocha. S Radou budou mít žhavý cíl: vrátit na Julisku první ligu, z které Dukla sestoupila v roce 2019.



Tak přece! V kuloárech se o tom mluvilo posledních několik dnů – a brzy to bude pravda. Spojení Petra Rady s Duklou se znovu obnoví. Trenérský rekordman v počtu prvoligových zápasů (442) se na Julisku vrátí po třiceti letech: za svůj srdcový klub hrál naposledy 29. února 1992. V týmu se sejde i se svým synem Filipem, jenž v Dukle chytá patnáct let.

„Výsledky Dukly z poslední doby jsou vzhledem k 45milionovému rozpočtu neuspokojivé, proto dělám kroky, které by měly vést k tomu, že tým bude hrát o postup,“ řekl pro iSport.cz Petr Paukner, majoritní vlastník Dukly. „Jedním z těchto kroků je angažování zkušeného trenéra Rady.“

Třiašedesátiletý trenérský bouřlivák má pestrý fotbalový životopis, který je hodně provázaný s Duklou. Jako hráč s ní ve dvaaosmdesátém vyhrál titul a dohromady za ní nastoupil k 245 ligovým utkáním. Do Dukly přišel v patnácti a ligovou premiéru měl na podzim 1979. Po devíti sezonách odešel do Německa, vrátil se na jaře 1991. Koučoval obě pražská „S“, krátce vedl reprezentaci a naposledy působil v Jablonci, odkud odešel na konci dubna. Druholigovou Duklu bude trénovat poprvé, což potěší nejen klubové legendy. Ačkoliv se mu napůl v žertu přezdívá Plukovník, stejně jako například jeho někdejší spoluhráč Ladislav Vízek má hodnost nadporučíka.

„Petr Rada je renomovaný trenér a hlavně duklák. Slibuju si od něj, že dokáže hráče v nejlepším slova smyslu zbláznit, což teď podle mě kabina potřebuje,“ vysvětlil Paukner, jenž se rozmýšlel mezi sázkou na mladého trenéra (ve fotbalovém zákulisí se skloňovala jména Radoslava Kováče, Ondřeje Smetany či Pavla Šustra) a právě Radou.

„Dohodli jsme se na rok a pak uvidíme, co to přinese,“ řekl Paukner. Po konzultaci s Radou přivádí i nového sportovního ředitele Josefa Jinocha, jenž pracoval ve Slavii, Liberci či Mladé Boleslavi. „S trenérem Radou se sešli už v Jihlavě, znají se. Pan Jinoch fotbalu rozumí a má cit pro výběr hráčů, pro Duklu by to měla být pozitivní změna,“ poznamenal Paukner. Pro úplnost: sportovním ředitelem Dukly byl v posledních dvou letech Jan Staněk.

Klub z Julisky zažívá šedivé časy. Před třemi lety sestoupil z první ligy a návrat se zatím nepovedl. Nejblíž byla Dukla v létě 2020, kdy si vybojovala vstupenku do baráže, jenže ta se kvůli koronaviru v Karviné a nedohrané ligové skupině o záchranu nakonec zrušila. V dalších druholigových sezonách byl dejvický tým osmý a devátý. Po trenérovi Romanu Skuhravém přišel Bohuslav Pilný, jemuž po minulém ročníku skončila smlouva.

Teď Dukla vyhlíží éru Petra Rady.

FK Dukla Praha Vše o klubu ZDE

Rada o incidentu v Ďolíčku: Kdyby tam nebyl plot, šel bych mu dát facku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud