30. května 2022 • 17:20

Můj příběh v Mnichově skončil, řekl Lewandowski. Bayern se zlobí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polský fotbalista Robert Lewandowski považuje své angažmá v Bayernu Mnichov za uzavřenou kapitolu a nedovede si představit další úspěšnou spolupráci. Třiatřicetiletý hvězdný útočník apeluje na vedení bavorského velkoklubu, aby ho v létě pustilo jinam. Smlouva s německým mistrem Lewandowskému vyprší za rok, nejvíce se spekuluje o jeho přestupu do Barcelony.



„Můj příběh v Bayernu je u konce. Po tom všem, co se stalo v posledních měsících, si nedokážu představit další úspěšnou spolupráci,“ řekl Lewandowski na tiskové konferenci polské reprezentace. „Doufám, že mě v Mnichově nebudou držet jenom proto, že můžou. Přestup je nejlepším řešením pro všechny strany,“ doplnil varšavský rodák.

Tahle slova se nelíbila sportovnímu řediteli Bayernu Oliverovi Kahnovi. „Nemohu vám říct, proč Robet zvolil tenhle způsob komunikace své situace. Taková veřejná prohlášení vás nikam neposunou," sdělil.

Lewandowski působí v Bayernu od roku 2014 a získal s ním osm německých titulů a v sezoně 2019/20 přidal i triumf v Lize mistrů. Sedminásobný nejlepší střelec bundesligy má za sebou také angažmá v Dortmundu a Poznani.

V minulé sezoně Lewandowski zaznamenal 50 soutěžních gólů ve 46 zápasech. Kapitán polské reprezentace za mnichovské mužstvo nasázel celkem 344 gólů v 374 utkáních a překonal několik rekordů legendárního útočníka Gerda Müllera.

Pro Barcelonu angažování Lewandowského může představovat problém vzhledem k její finanční situaci. Podle německých médií je katalánský klub navzdory velkým dluhům připraven za jednoho z nejlepších útočníků světa zaplatit 32 milionů eur (asi 790 milionů korun).

Vítězné fotbalové série v Evropě: 10. titul pro Bayern. A jak je to v Česku?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud