7. června 2022 • 11:07

Tragický podpis. West Ham se loučí s Králem, zájem je v Turecku

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem mají ve West Hamu stále pevnou pozici, ale příchod třetího Čecha mezi Hammers se nepovedl. Alex Král si během ročního hostování zahrál v Premier League jednu jedinou minutu. Fanoušci londýnského klubu ho vnímají jako jeden z nejhorších příchodů v novodobé historii klubu. A byť mu zároveň přejí do budoucnosti to nejlepší, má to být jinde. Podle ruských a tureckých médií je blízko přesun do Istanbulu.



„Alex Král musí odejít jako jeden z nejhorších příchodů, které West Ham United kdy udělal. Má opci na jeho nákup za 17 milionů liber (půl miliardy korun), ale to se zjevně nestane,“ nebere si servítky fanouškovský server Hammers News.

David Moyes prý odhadl, že se český stoper či defenzivní záložník nedokáže prosadit v anglickém stylu fotbalu. Dokazovat to má mimo jiné Královo mizivé vytížení. Za celou sezonu odehrál Čech jen něco málo přes čtyři hodiny, převážně v domácím poháru či Evropské lize. Premier League si sice zahrál, ale na jedinou minutu během rozhodnutého zápasu ve Watfordu.

„Když vezmeme v potaz Moyesův nedostatek možností ve středu pole, říká nám to o českém internacionálovi vše…“ pokračují Hammers News a porovnávají Krále s nejhoršími „posilami“ v historii. Benni McCarthy, Kieron Dyer a Savio Nsereko byli prý strašliví, ale všichni odehráli víc minut. Ještě hůř na východě Londýna vzpomínají na Carlose Sancheze a Jacka Wilshera. V Králův prospěch v nepříjemné statistice mluví, že za něj Hammers nemuseli zaplatit.

Stovkař Vydra. A co další NEJ Češi v Premier League?
Video se připravuje ...

Podle specializovaného serveru Transfermarkt jeho hodnota za poslední rok klesla o 30 % (z deseti na sedm milionů eur), i přes nedostatek herní praxe ho ale Jaroslav Šilhavý povolal do reprezentace. „My i Alex jsme věřili, že v Anglii bude hrát víc, ale na druhou stranu aspoň každý den trénoval s hráči, kteří skončili na sedmém místě v nejkvalitnější soutěži světa. Chceme ho vidět a mít ho dva týdny v týmu,“ prohlásil trenér reprezentace. Zatím ho ale i on nechal na střídačce. Radost mu tak v posledních dnech dělá především nedávná svatba.

Po konci hostování by se Král měl vrátit do Spartaku Moskva, kam před třemi lety přestoupil ze Slavie a kde má smlouvu až do poloviny roku 2024. Rusko ale v aktuální situaci není ideální fotbalovou destinací.

Ruská a turecká média proto živě spekulují o Králově přesunu jižněji. Zájem o jeho služby má mít Fenerbahce Istanbul, který v poslední sezoně turecké ligy skončil druhý a před kvalifikací o Ligu mistrů ho převzal Portugalec Jorge Jesus. V týmu už působí další český defenzivní hráč Filip Novák.

Vstoupit do diskuse
22

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud