Jan Podroužek
7. června 2022 • 16:36

Kúdela míří za exotikou. Pohádkový výdělek, povede ho slavný trenér

Vstoupit do diskuse
48
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekal, jak dlouho to jen šlo. Ale z druhé strany se pořád nic moc neozývalo. Ondřej Kúdela po čtyřech a půl letech opouští Slavii, informaci ve středu odpoledne potvrdil i pražský celek. 35letý obránce odchází z klubu jako volný hráč a jeho příštím působištěm budet indonéská Jakarta, s níž jednal v průběhu května.



Tři tituly, tři domácí poháry, Liga mistrů, dvě čtvrtfinále Evropské ligy a jedno v Konferenční a taky návrat do národního týmu. Ondřej Kúdela bude mít mraky vzpomínek na působení ve Slavii. To se s končícím kontraktem teď uzavře.

„Sešívaní“ s Kúdelou na příští sezonu nepočítají, k prodloužení smlouvy nedošlo, tím pádem se z odchovance uherskohradišťského fotbalu stane volný hráč. Ale bezprizorní vlastně nezůstane, má už mít podepsáno na tři roky v exotice – v indonéské Jakartě, kde bude hrát pod slavným Thomasem Dollem, bývalým hráčem německé reprezentace, jenž ve své kariéře trénoval Hamburk nebo Borussii Dortmund.

Kúdelu čeká pohádkový výdělek několika desítek milionů korun.

K definitivnímu rozhodnutí mělo dojít v posledních dnech, kdy byl mimo jiné povolán do národního týmu a z lavičky pozoroval už remízové střetnutí se Španělskem, v úterý s mužstvem odcestoval do Portugalska k dalšímu utkání Ligy národů.

„Ondřej může mít pozitivní vliv na defenzivu našeho týmu. Je pevný v obraně, výborný v rozehrávce, má dobrou mentalitu a je velkým profesionálem. S českou reprezentací hraje Ligu národů, takže naši mladí hráči se od něj mohou hodně naučit,“ uvedl pro klubový web Jakarty kouč Thomas Doll, který převzal Persiji teprve před pár dny.

Jakarta není první Kúdelovou odbočkou do zahraničí. V 27 letech si z Mladé Boleslavi odskočil na hostování do kazašského Ordabasy Šymkent. Jeho kariéra se ale nakopla až později, v 30 letech, v lednu 2018, kdy si ho nastupující kouč Slavie Jindřich Trpišovský vzal sebou ze Slovanu Liberec do Edenu.

Brzy se stal oporou obrany, která udivovala svou pevností především v sezoně 2019/2020, kdy s parťákem na stoperu Davidem Hovorkou pomohli mužstvu do Ligy mistrů. V tomto ročníku inkasovala Slavia v nejvyšší české soutěži v 35 zápasech pouhých dvanáct branek.

Kúdela v červenobílém odehrál dohromady 140 soutěžních zápasů, dal čtrnáct gólů. Díky svým výkonům se v říjnu 2018, tedy po více než deseti letech, vrátil do národního týmu. O EURO, které by ho jinak téměř jistě neminulo, se ale připravil incidentem v osmifinále Evropské ligy proti Rangers, kdy ho záložník soupeře Glen Kamara obvinil z rasistických urážek a UEFA mu později uložila desetizápasový trest platný na všechny soutěžní mezinárodní zápasy. Vina ale Kúdelovi nikdy nebyla prokázána.

Ondřej Kúdela ve Slavii

140 zápasů
14 gólů
3x vítěz české ligy (2019, 2020, 2021)
3x vítěz českého poháru (2018, 2019, 2021)
2x čtvrtfinále Evropské ligy (2018/2019, 2020/2021)
účast ve skupině Ligy mistrů (2019/2020)

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Slavia - Plzeň: Kúdela razantní střelou doprostřed proměnil penaltu, 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
48

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud