9. června 2022 • 10:10

První posila Dynama, z Baníku získalo Zajíce. Ještě chce vyztužit zálohu

Autor: mms, mik, jav
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovácko, Baník – a teď České Budějovice. Pětadvacetiletý útočník Tomáš Zajíc jde do svého třetího ligového angažmá, na jihu se ladí poslední detaily. Někdejší mládežnický reprezentant je pro Dynamo první letní posilou a na jihu si bude chtít spravit chuť po slabší minulé sezoně s nevýrazným hostováním v polském Lubinu. Budějovice ještě chtějí posílit oba kraje zálohy.



Dynamo po konci hostování slávistického univerzála Micka van Burena a plzeňského útočníka Ondřeje Mihálika potřebovalo novou tvář do ofenzivy – a teď ji má. Jedenáct dnů před startem letní přípravy podle očekávání přivádí Tomáše Zajíce, jenž poslední dva roky patřil Baníku. Poslední sezonu strávil na hostování v Lubinu, ale v polské lize odehrál jen 687 minut. V Ostravě by teď měl silnou konkurenci v podobě Ladislava Almásiho a Jiřího Klímy.

„Ozvali se nám jiní zájemci a mezi nimi České Budějovice, se kterými jsme se dohodli na podmínkách transferu,“ citoval klubový web Baníku sportovního ředitele Aloise Grussmanna.

Olomouc - Baník: Mandous vyškrábl Zajícův lob konečky prstů na roh
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

„Jsme s Baníkem Ostrava domluvení, ještě řešíme transferové formality. Všechno by mělo být dotažené během příštího týdne,“ reagoval budějovický sekretář Milan Čadek.

Kromě Mihálika a Van Burena z Budějovic odešel i brankář číslo jedna Vojtěch Vorel, jehož si po dvou letech hostování stáhla Sparta. A obránce Pavel Novák ve 32 letech ukončil kariéru.

Nový trenér Jozef Weber, jenž v létě vystřídal Davida Horejše, by ještě chtěl vyztužit oba kraje zálohy. Podle informací iSport.cz si Dynamo vyhlédlo olomouckého Tomáše Zahradníčka, jemuž 30. června končí v Sigmě smlouva. Údajně ale preferuje cizinu, například Polsko.

Ve fotbalovém zákulisí se mluví o tom, že Dynamo jednalo i s bosenským útočníkem Murisem Mešanovičem, jenž hrával ve Slavii či Boleslavi, a kouč Weber údajně usiluje i o některé někdejší svěřence z Karviné v čele se slovenským křidelníkem Lukášem Čmelíkem. A ještě jedno zajímavé jméno: ze Sparty by mohl přijít na hostování 21letý levonohý záložník Matěj Ryneš, jenž si ve FORTUNA:LIZE připsal zatím jen 25 minut.

SK České Budějovice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud