9. června 2022 • 14:20

Přestupové hity: bitka o Darwina, sága De Jong a kam míří Pogba či Dybala?

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Fotbalová nuda? Ta neexistuje. Ihned poté, co skončila klubová sezona, se totiž rozhořely boje na přestupovém trhu. Kdo, kam a za kolik? Otázky kladené na denní, hodinové či minutové bázi. Fanoušci svých klubů netrpělivě přešlapují ve světě sociálních sítí a loví informace o tom, jaké jméno se objevuje v souvislosti s jejich týmem. Na to, o čem se nyní nejvíce mluví, se podívejte na následujících stránkách.

  • Darwin Núñez

    Útočník či křídelník / 22 let / Hodnota 55 milionů eur

    Benfika > Liverpool/Manchester United

    Ještě na začátku týdne se v souvislosti s Darwinem Núñezem spojoval výhradně Manchester United. Erik ten Hag dal vedení zelenou: „Toho chci.“ Jenže podle posledních zpráv se do závodu o Uruguayského forvarda připojil Liverpool. Na přestupovém trhu se schyluje k zajímavé bitvě.

    Núñez by podle různých zdrojů preferoval přesun spíš na Anfield. Dokonce už měl mluvit po telefonu i s Jürgenem Kloppem. „Reds“ se chystají poslat do Lisabonu nabídku ve výši 80 milionů eur, což je suma, která by Benfiku měla uspokojit. Očekává se, že jednání naberou rychlý spád. Fanoušci „rudých ďáblů“ jsou na trní. Zuří, že by jim následovníka Diega Forlána měl ukradnout nenáviděný rival.

    O Darwina Núñeze se pere Liverpool s Manchesterem United. Kam zamíří?Foto Reuters

  • Frenkie de Jong

    Střední záložník / 25 let / 60 milionů eur

    Barcelona > Manchester United

    Jedním z důvodů, proč Manchester United ještě nezískal tohle léto žádnou posilu, je Frenkie de Jong. Situace okolo holandského záložníka se pořádně zamotala. Sám hráč by nejraději zůstal v Barceloně. Jenže katalánský klub by ho „rád“ prodal, aby získal do kasy potřebnou dávku peněz na posily.

    Za setrvání De Jonga oroduje kouč Xavi, ale zároveň si uvědomuje, že zhruba 80 milionů eur by klubu rozvázalo ruce ohledně nových posil. O pětadvacetiletého hráče stojí Erik ten Hag, jenž jej zná ze společného působení v Ajaxu a dokonce mu několikrát volal, aby ho přesvědčil ke stěhování na Old Trafford. United už měli s Barcelonou otevřít oficiální dialog ohledně přestupu. Zdá se, že se transfer pohnul kupředu.

    O Frenkieho de Jonga stojí Erik ten Hag, jenž ho chce přivést do Manchesteru UnitedFoto Reuters

  • Robert Lewandowski

    Útočník / 33 let / 45 milionů eur

    Bayern Mnichov > Barcelona

    Polský šutér se vyjádřil jasně. V Bayernu končí a chce přestup do Barcelony. Nikam jinam. Všichni vědí, na čem jsou. Bavorský kolos pochopitelně nejásá, ale držet hráče proti jeho vůli? Ne, tohle není cesta. Lewandowského příchod si přeje kouč katalánského klubu Xavi. Vedení mu tohle přání hodlá splnit.

    Kde to tedy vázne? Barcelona nemá peníze. Především proto se nebrání prodeji Frenkieho de Jonga. Ač jde o výborného hráče, finance za něj by se náramně hodily. Proto se čeká, jestli dojde k transakci s Manchesterem United. Pak příchodu Lewandowského na Camp Nou nic bránit nebude.

    Robert Lewandowski se rozhodl opustit Bayern a chce přestoupit do BarcelonyFoto Reuters

  • Sadio Mané

    Křídelník / 30 let / 80 milionů eur

    Liverpool > Bayern Mnichov

    Prohrané finále Ligy mistrů bylo posledním představením Maného v Liverpoolu. Senegalský hráč se rozhodl opustit město Beatles a vyrazit vstříc nové výzvě. O zájemce pochopitelně nemá nouzi. Největším adeptem na jeho zisk je Bayern Mnichov, který už na jeho příchodu pracuje a do Anglie poslal dvě nabídky. Zatím bez úspěchu.

    Mané má s Liverpoolem smlouvu ještě na další sezonu, po které by klub opustil zadarmo. To nechce on a ani „reds“, kteří mu v odchodu nebrání. Navíc za něj ještě něco získají. Představují si částku okolo 35 milionů eur.

    Poslední zápas za Liverpool odehrál Sadio Mané ve finále Ligy mistrů. V další sezoně by měl obléknout dres BayernuFoto Reuters

  • Paul Pogba

    Střední záložník / 29 let / 55 milionů eur

    Manchester United > Juventus

    Podruhé opouští Manchester United zadarmo a podruhé nejspíš zamíří do Juventusu. Francouzský záložník po šestiletém depresivním angažmá na Old Trafford potřebuje čerstvý vzduch. Oprášit prach ze svého umění a opět ukázat, jak skvělým fotbalistou umí být. Rozchod s „rudými ďábly“ je nejrozumnější řešení pro obě strany. Tohle spojení v podstatě nikdy nefungovalo. Jen mlhavě.

    O Pogbu projevil zájem především právě Juventus, se kterým už jedná, a ladí se finální detaily smlouvy. Ve hře zůstává i PSG. Ale návrat do vlasti se momentálně nejeví pravděpodobně. Naopak ze hry je Real Madrid, který vlastně nikdy nejevil výraznější zájem.

    Paul Pogba po odchodu z Manchesteru United zamíří nejpravděpodobněji do JuventusuFoto Reuters

  • Paulo Dybala

    Útočník / 28 let / 35 milionů eur

    Juventus > Inter Milán

    Paulo Dybala miluje Juventus a Juventus miluje Paula Dybalu. Přesto se tohle spojení přetrhlo. Jakto? Argentinský forvard se s klubem nedohodl na nové smlouvě a Turín opouští jako volný hráč. Problém tkvěl především ve výši platu. Obě strany se až příliš rozcházely ve svých představách.

    Kdo čekal, že se o Dybalu strhne bitka, možná je poněkud zklamán. Ač jeho služby agent nabízel různým klubům, poptávka byla velmi nízká. Přihlásil se akorát Inter. S milánským celkem už probíhají jednání. Argentinec s přesunem souhlasí. Pro fanoušky Juventusu půjde o bolavý pohled na svého oblíbence v modročerném dresu.

    Paulo Dybala se slzami rozloučil s Juventusem. Namířeno má do Interu MilánFoto Reuters

  • Ángel Di María

    Křídelník / 34 let / 12 milionů eur

    PSG > Barcelona/Juventus

    Nejlepší fotbalová léta má za sebou. Přesto jde pořád o výtečného hráče. Před návratem do Jižní Ameriky chce odehrát ještě jednu poslední sezonu v Evropě. Plánoval si ji v PSG, jenže pařížský klub mu nenabídl novou smlouvu. Di María loučení oplakal a rozhodil sítě, kdo by o něj stál.

    Chytl se Juventus, který nelenil a ihned se pustil do vyjednávání. Chvíli se zdálo, že se tenhle přesun upeče velmi rychle. Pak se ale ozvala Barcelona, která hledá náhradu na křídlo za Ousmana Dembélého, jemuž končí smlouva a na posledního návrh prodloužení zatím neodpověděl. Místo toho jedná s jinými kluby, mluví se o Chelsea. Jeho místo by měl zaplnit právě Di María, jenž preferuje stěhování do Katalánska na úkor Turína.

    Ángel Di María se rozloučil s fanoušky PSG. Zamíří do Barcelony?Foto ČTK / AP / Michel Spingler

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud