Jan Vacek
Premium
9. června 2022 • 15:30

Krejčí starší na odchodu? Sparta by se nebránila, problémem je smlouva

Autor: Jan Vacek, inf
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se v létě 2020 vracel po čtyřech sezonách strávených v Serii A, měl být velkou oporou. Tou se ovšem Ladislav Krejčí starší ve Spartě nikdy nestal. Z různých důvodů. Plicní embolie, časté změny trenérů, primárně samozřejmě hráčova nedostatečná výkonnost. „Záměr s propojením v uvozovkách starších hráčů s mladými se nepovedl,“ uznal sportovní ředitel Tomáš Rosický. Podle informací iSport.cz by se Sparta nyní nebránila Krejčího odchodu. To se ovšem snáz řekne, než v reálu provede.



Na první pohled to nevypadá úplně marně. Ladislav Krejčí starší po návratu na Letnou odehrál ve FORTUNA:LIZE 36 utkání, ve kterých nasbíral čtyři branky a šest asistencí. Čísla obstojná, celkový dojem ale špatný.

Zkušený křídelník svými výkony výrazně zaostává za očekáváním. Od dubna naskočil pouze do čtyř zápasů, hlavně ze strany fanoušků se na jeho hlavu snesla mohutná kritika. Spokojené pochopitelně nemůže být ani klubové vedení. Na odchovance, jenž sbíral cenné zkušenosti v italské Boloni, má úplně jiné nároky. A Krejčí je nedokáže plnit.

„Záměr s propojením v uvozovkách starších hráčů s mladými se nepovedl. Starší kluci jsou profesionálové, v tréninkovém procesu nemáme výtky. Ale idea, že budou nosnými členy kádru, kolem kterých se budou zlepšovat mladí, se zkrátka nepovedla,“ uznal po skončení ročníku sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Byť nebyl konkrétní, narážel především na Krejčího staršího, Davida Pavelku, Ondřeje Čelůstku či Bořka Dočkala. Přínos prvního jmenovaného byl ale z celého kvarteta zdaleka nejnižší.

Otázkou zůstává, co dál. Krejčí má platný kontrakt ještě na rok

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud