17. června 2022 • 15:15

Dvě posily pro Slovácko: zvučné jméno Kozák i Brandner z Budějovic

Autor: ČTK, krm, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovácko získalo pro novou sezonu zajímavou posilu do útoku! Do Uherského Hradiště přichází zkušený střelec Libor Kozák, který v minulé sezoně hrál za maďarský Puskás Akadémia. Vítěz MOL Cupu dnes oznámil i příchod dalšího útočníka Patrika Brandnera. Délku jejich smluv Slovácko na svém webu nezveřejnilo.



„Byl tam zájem z obou stran, takže jsme se dohodli celkem rychle. Slovácko hraje poslední dva roky tam, kde hraje, do toho navíc může nakouknout do pohárové Evropy. Ambice jsou jak ze strany Slovácka, tak i z mé. Jsem rád, že se to uzavřelo, a je čas se na soutěže připravit,“ prohlásil devítinásobný český reprezentant Kozák, jehož s novým mužstvem čeká 3. předkolo Evropské ligy.

Odchovanec Opavy v minulosti nastupoval za Lazio Řím, Brescii, Aston Villu, Bari, Livorno, Liberec a Spartu. Autor dvou reprezentačních gólů odehrál v české lize 58 zápasů, v nichž vstřelil 25 branek. V sezoně 2019/20 se spolu s Petarem Musou stal se čtrnácti góly králem střelců nejvyšší soutěže.

Brandner naposledy působil v Českých Budějovicích. „Je to pro mě určitě nová výzva a doufám, že navážu na předchozí dvě sezony, které se mi povedly v Českých Budějovicích,“ uvedl bývalý hráč Příbrami a pražské Dukly, který ve 163 ligových duelech nastřílel 17 branek.

„Patrik je univerzální hráč, který může hrát jak na křídle, tak i na hrotu. Věříme, že se pod vedením trenéra Svědíka může ještě zlepšit a mužstvu a klubu výrazně pomoct,“ konstatoval sportovní ředitel Veliče Šumulikoski.

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud