Jan Vacek
17. června 2022 • 14:30

Béčko Sparty v akci: dvě soustředění a čistka v kádru. Končí 11 hráčů

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen první tým Sparty pod vedením trenéra Briana Priskeho, ale i druholigová rezerva už je v plné přípravě na novou sezonu. Strahovské béčko má před sebou dvě soustředění, ještě před nimi ale došlo k pořádné čistce. Letenští se rozloučili hned s jedenácti mladými hráči, kterým po minulé sezoně vypršely smlouvy.



V nedávno skončeném ročníku byli příjemným osvěžením FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Sparťanští mladíci ze strahovské akademie vzali druhou nejvyšší soutěž útokem, hned v prvním roce po postupu z ČFL se umístili na lichotivém pátém místě.

Pro nadcházející sezonu ale kádr trenéra Michala Horňáka, jenž v závěru sezony vedl po vyhazovu Pavla Vrby první tým, doznal celé řady změn. Rudé barvy totiž definitivně vysvléklo hned jedenáct hráčů.

Jmenovitě Adam Benada, Václav Bláha, Vadym Červak, Youssouf Dao, Václav Dudl, Kristián Flak, Iva Gelašvili, Zdeněk Hucek, Karel Tvaroh, Jiří Kulhánek a Milan Piško.

„Hráčům skončily smlouvy a nebyly dále prodlouženy,“ uvedl klub na svých internetových stránkách.

K mužstvu se naopak připojili navrátilci z hostování Jan Čtvrtečka, Lukáš Hušek, David Krajinský, Viktor Freisinger, Filip Gedeon, Ondřej Novotný a Vojtěch Lukavský.

Mužstvo pro druhou ligu stále není kompletní, postupně se k němu připojí hned šest hráčů, kteří spadají do kategorie U-19. S týmem už naopak nejsou záložník Tomáš Jonáš a stoper Dalibor Večerka, kteří v týdnu zahájili přípravný kemp v áčku. Beze změny naopak zůstává kompletní složení realizačního týmu.

Na mladé sparťany čeká přípravný blok, jenž zahrnuje hned dvě soustředění. První třídenní se uskuteční na přelomu června a července v rakouském Anfeldenu, jeho součástí budou i dvě přípravná utkání.

Následně rudá rezerva přesune na tradiční herní kemp do Písku. Po návratu do Prahy je na programu generálka s čerstvě třetiligovou Viktorií Žižkov. O posledním červencovém víkendu pak startuje prvním kolem druhá nejvyšší soutěž.

Kdo skončil ve sparťanském béčku

Adam Benada
brankář, 21 let

Václav Bláha
záložník, 21 let

Vadym Červak
stoper, 23 let

Youssouf Dao
útočník, 24 let

Václav Dudl
obránce, 22 let

Kristián Flak
křídlo, 22 let

Iva Gelašvili
stoper, 21 let

Zdeněk Hucek
stoper, 22 let

Karel Tvaroh
obránce, 23 let

Jiří Kulhánek
záložník, 26

Milan Piško
obránce, 26 let

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud