17. června 2022 • 17:02

Náhrada za Lewandowského! Mané jde z Liverpoolu do Bayernu

Autor: iSport.cz, ČTK, inf
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věhlasný útočník změní adresu! Sadio Mané přestupuje z Liverpoolu do Bayernu Mnichov. Podle magazínu Kicker zaplatí německý mistr za třicetiletého senegalského fotbalistu 32 milionů eur (791 milionů korun) plus dalších až devět milionů eur na bonusech. Mané se dohodl s Bayernem na tříleté smlouvě. Kluby zatím přestup neoznámily.



Mané nahradí v útoku německého hegemona posledních let polského kanonýra Roberta Lewandowského, který se rozhodl odejít. Za Liverpool od roku 2016 odehrál 269 soutěžních zápasů a dal 120 gólů. S týmem vyhrál anglickou ligu, pohár i Ligu mistrů a světový šampionát klubů. Předtím nastupoval za Southampton, Salcburk a Mety.

Pro Bayern je Mané třetí letní posilou po záložníkovi Ryanu Gravenberchovi a obránci Núsaíru Mázrávím z Ajaxu Amsterodam. Liverpool už si za něj zajistil náhradu, kterou bude uruguayský útočník Darwin Núňez z Benfiky, jenž přijde na Anfield za 75 milionů eur.

Mundial: Přestupové bomby v útoku. Haaland se v City prosadí, co Češi v Leverkusenu?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud