17. června 2022 • 20:32

Slavia vyhrála boj o Ewertona! V Edenu podepsal smlouvu na tři roky

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
41
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia, nebo Sparta? Brazilský šikula Ewerton si už vybral, od nové sezony bude oblékat dres „sešívaných“. V Edenu podepsal smlouvu na tři roky, podle informací deníku Sport by do klubové kasy v Mladé Boleslavi mělo přitéct 20-25 milionů korun. „Jsem hrdý na to, že jsem v nejlepším klubu v České republice,“ uvedl pro klubový web. Pro vicemistra ze Slavie jde o čtvrtou letní posilu.



Slavia o šikovného Brazilce usilovala dlouhodobě. V posledních dnech ale do hry vstoupila také Sparta, jenže už asi pozdě. Záložník, který oslnil v uplynulém ročníku, bude od nové sezony oblékat „sešívaný“ dres. V kuloárech se mluvilo o tom, že nabídka Slavie má být pro Mladou Boleslav zajímavější, ve hře může být i hostování mladého Daniela Samka.

„Ewertonovi jsme vyhověli v jeho touze přestoupit do předního tuzemského klubu hrajícího evropský pohár. Děkujeme mu za odvedené výkony i nastřílené góly při jeho působení v Mladé Boleslavi a v novém působišti přejeme sportovní úspěchy. Zároveň děkujeme za korektní způsoby jednání představitelům všech klubů, které o Ewertona v uplynulých dnech projevovaly zájem,“ uvedl boleslavský generální ředitel David Trunda.

Rodák z brazilského Amapá působí v české lize tři a půl roku. Zaujal už během hostování v Pardubicích, v minulé sezoně explodoval. Technicky vytříbený záložník patřil k nejproduktivnějším hráčům FORTUNA:LIGY, vstřelil 11 gólů a na dalších šest přihrál. I proto se o něj strhla taková bitva.

Ewerton může pokračovat v české nejvyšší soutěži až do roku 2025, s Pražany podepsal tříletou smlouvu
Ewerton může pokračovat v české nejvyšší soutěži až do roku 2025, s Pražany podepsal tříletou smlouvu

V Mladé Boleslavi měl platnou smlouvu ještě na další rok. Už dopředu ale deklaroval, že novou nehodlá podepsat. Proto ve městě škodovek museli jednat už teď. Nakonec si plácli se Slavií, stejným směrem putuje jen v letošním roce už čtvrtý hráč (Daniel Fila, David Jurásek a David Douděra).

„Ewerton ukázal v lize obrovskou kvalitu směrem dopředu. Jeho herní typologie nám během jarní části sezony trochu chyběla, proto věříme, že bude pro Slavii posilou a uplatní svůj potenciál,“ řekl Jiří Bílek, sportovní ředitel Slavie. Po krajanovi Eduardu Santosovi, záložníkovi Davidu Douděrovi a útočníkovi Václavu Jurečkovi jde o čtvrtou letní posilu Slavie. Ewerton by mohl být alternativou za Petera Olayinku, o jehož odchodu se spekuluje delší dobu.

„Je pro mě velkým potěšením tu být. V minulé sezoně jsem měl skvělá čísla, ale to už je minulost. Jsem v novém týmu, se kterým chci být úspěšný a kterému chci pomoci. Doufám, že nás čeká společně skvělá sezona,“ prohlásil Ewerton. Těší se rovněž na zápasy v Konferenční lize: „Poslední sezony jsem Slavii v pohárech sledoval, teď chci být u toho.“

Vstoupit do diskuse
41

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud