Jan Podroužek
1. července 2022 • 15:50

Rok a dost. Dán Madsen mizí ze Slavie, jak na něm (ne)vydělala?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do roka a do dne, skoro... A Mads Emil Madsen už zase není hráčem Slavie. Dánský záložník přišel loni na začátku července z rakouského LASK Linz, nyní odchází do rodné vlasti, kde podepsal smlouvu s Aarhusem, „sešívaní“ by za přestup měli dostat necelých dvacet milionů korun.



Sedmnáct soutěžních zápasů, v nich jeden gól, čtyři asistence, a sbohem. Jen rok potom, co Slavia přivedla Madse Emila Madsena, ho pouští pryč. Jeho angažmá vyznívá velmi nepovedeně.

Přitom přišel s velkými nadějemi, dlouho ale trvalo, než se kondičně připravil, a než se vůbec začal objevovat pravidelněji na hřišti. Až na začátku listopadu natáhl sérii pěti ligových zápasů po sobě, do nichž ovšem naskakoval jako náhradník.

Za uplynulou sezonu se v základní sestavě objevil z celkových sedmnácti startů jen pětkrát – dvakrát v lize, dvakrát v poháru a jednou v Konferenční lize, zrovna proti LASK Linz, ze kterého do Slavie v červenci 2021 přicházel.

SESTŘIH: Slavia - Olympiakos 1:1. Remízu s řeckým šampionem zařídil Ousou
Video se připravuje ...

„Sešívaní“ tehdy za přestup zaplatili něco kolem 26 milionů korun s tím, že hráč měl v té době adekvátně rozšířit kádr i kvůli dlouhodobému zranění Lukáše Provoda.

„Hledali jsme náhradu za Proviho, protože víme, že celý podzim nebude. Cítili jsme, že potřebujeme takového záložníka, silného na míči, který hraje do vápna k vápnu jako Provi. Madsen je trošičku podobný typ. Samozřejmě to ještě není hotový hráč, má určité věci, které bychom chtěli, aby zlepšil. Vidíme v něm ale velký potenciál,“ říkal tehdy v létě kouč Jindřich Trpišovský.

Jenže pořádnou šanci nedostal, teď odchází do Aarhusu podle informací Sportu za částku pohybující se kolem 700 tisíc eur, tedy necelých dvacet milionů korun, do celkové výše odstupného ale budou ještě promlouvat bonusy.

Madsen se s červenobílými připravoval na novou sezonu na kondičním a pak i na herním kempu v rakouském Aigenu, z něhož odjížděl ve čtvrtek, aby svůj přestup do Aarhusu dokončil.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud