2. července 2022 • 17:34

Slavia potvrdila příchod Valenty. Odchovanec je šestou letní posilou

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Slavie posílil záložník Matěj Valenta, o jehož příchodu už web iSport.cz v uplynulých dnech informoval. Odchovanec klubu se vrací z Českých Budějovic, kde působil poslední dvě sezony. Šestá letní posila „sešívaných“ podepsala v Edenu smlouvu do června 2026.



„Matěj udělal v poslední sezoně obrovský posun. Jsme moc rádi, že máme v týmu velkého slávistu, jemuž navíc v aklimatizaci pomůže znalost prostředí i trenérů, kteří jeho potenciál ještě rozvinou,“ uvedl sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Valenta je odchovancem vršovického klubu, v jehož dresu v srpnu 2018 debutoval v nejvyšší soutěži. Poté hostoval v druholigovém Ústí nad Labem a předloni přestoupil do Českých Budějovic. Součástí dohody byla klauzule o zpětném odkupu za výhodnějších podmínek, což nyní Slavia využila. Český mládežnický reprezentant má v lize na kontě 41 startů a dva góly.

Matěj Valenta je další posilou Slavie, podepsal smlouvu do roku 2026
Matěj Valenta je další posilou Slavie, podepsal smlouvu do roku 2026

„Splnil se mi sen. Vždy jsem se chtěl vrátit, slávista jsem odmala. Tvrdě jsem pracoval, aby se mi to podařilo. Že se tak stane už po dvou letech, je skvělé. Tak rychle jsem to nečekal, asi nikdo. Pořád tomu nemůžu úplně uvěřit,“ uvedl Valenta. „Dvě sezony v Budějovicích mi daly do života i kariéry hrozně moc. Teď se těším, co mě čeká tady. Chci vyhrávat trofeje a tituly,“ dodal.

Valenta je šestou letní posilou Slavie. Pražané už předtím angažovali obránce Davida Douděru a Eduarda Santose, křídelníka Ewertona, útočníka Václava Jurečku a talentovaného Denise Halinského.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Nová posila sešívaných: 25letý brazilský střelec, který chce vyhrát ligu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud