14. července 2022 • 11:00

Schalke potvrdilo Krále. Těším se, zdraví fanoušky. Bude nosit číslo 30

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Schalke potvrdilo příchod Alexe Krále. Nováček německé bundesligy poprvé o jednání s českým reprezentantem informoval v úterý na Twitteru, kde dnes fanoušky klubu krátkým vzkazem v němčině Král pozdravil. V dresu Schalke odehraje po přerušení kontraktu v ruském Spartaku Moskva celou následující sezonu a bude nosit číslo 30. 



Německý klub i Alex Král využívají pravidla FIFA, díky němuž je hráč patřící Spartaku Moskva na rok vyvázán ze smlouvy (jinak platné do roku 2024) a od července mohl jednat s jinými kluby. Schalke o záměru angažovat 24letého záložníka informovalo v úterý večer na Twitteru. „Je pravda, že usilujeme o příchod Alexe Krále. Stále musíme dořešit některé detaily, takže v tuto chvíli nemůžeme víc prozradit,“ psal klub z Gelsenkirchenu.

Ve středu pak měl český reprezentant absolvovat lékařskou prohlídku a v následujících dnech se připojit k týmu na soustředění v Rakousku, což dnes klub potvrdil. Rovněž na Twitteru pak v němčině nová posila pozdravila fanoušky: „Ahoj jsem Alex Král a moc se na Schalke těším!“

„Opravdu se těším, až se na tréninkovém kempu seznámím se svými novými spoluhráči a absolvuji své první tréninky na hřišti. Máme před sebou velkou výzvu v jedné z nejlepších lig v Evropě,“ uvedl pro klubový web Král.

Posilu pro modrobílé si pochvaluje sportovní ředitel Rouven Schröder. „Alexův celkový balík dovednosti je pro jeho pozici ideální. Navzdory své výšce 1,87 metru je velmi hbitý, pokrývá velkou část hřiště a má slušnou maximální rychlost. Je chytrý při práci s míčem, dobře uzavírá prostor a umí předvídat soupeře. Na 24letého hráče je velmi zkušený a má velmi pozitivní řeč těla,“ řekl Schröder.

Tradiční klub se po roce vrací mezi elitu, v níž se chce rozhodně udržet. Tento záměr dokládají i tahy na přestupovém trhu. Podle klubového webu je Král jedenáctou posilou.

Na hostování z Herty například přišel brankář Alexander Schwolow, jako volný hráč ze Sampdorie stoper Maja Jošida stejně jako obránce Cédric Brunner ze sestupujícího Bielefeldu. Dva miliony eur (49 milionů korun) za každého pak Schalke zaplatilo za přestupy obránce Thomase Ouwejana (v klubu minulou sezonu hostoval) z Alkmaaru či záložníka Rodriga Zalazara z Frankfurtu. Do útoku přišel za 1,5 milionu eur (37 milionů korun) Sebastian Polter z Bochumi.

Alex Král během vzkazu fanouškům Schalke
Alex Král během vzkazu fanouškům Schalke

Klub z Gelsenkirchenu však mění i trenéra, zpět mezi elitou ho povede Frank Kramer. Schalke přitom vyhrálo 2. bundesligu pod taktovkou dočasného kouče Mikea Büskense, jenž podobně jako mnoho hráčů nebude pokračovat.

„Alexe znám už řadu let, zejména z doby působení v mládežnických týmech České republiky. Je velmi dobrý v hledání řešení pod tlakem. Jsem potěšen, že ho mohu přivítat v našem týmu,“ pochvaluje si posilu i kouč Kramer.

Podle agenta Krále Karola Kisela byl ve hře přesun do top pěti evropských lig. Nejvíce se však hovořilo právě o Německu. Do Lipska údajně chtěl Krále jeho bývalý trenér ze Spartaku Domenico Tedesco, ale situaci podle německých médií sondovala i Hertha Berlín a Leverkusen.

FC Schalke 04 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud