18. července 2022 • 21:02

Znovu pryč ze Slavie: Van Buren bude hostovat v Liberci, už s ním trénoval

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský fotbalový útočník Mick van Buren bude v nadcházející sezoně hostovat ze Slavie Praha v Liberci. Čtyřnásobný mistr ligy už se k týmu připojil na soustředění v rakouském Aigenu. Dohodu potvrdily oba kluby.



„O Micka van Burena jsme měli zájem již delší dobu. Jednání ale byla velmi složitá a jeho příchod k nám se stále oddaloval. Teď jsme dospěli ke zdárnému konci a Mick se již zapojil do našeho odpoledního tréninku,“ řekl klubovému webu liberecký sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

Devětadvacetiletý Nizozemec přišel do české ligy v roce 2016, kdy ho Slavia koupila z dánského Esbjergu. S vršovickým týmem získal mistrovské tituly v letech 2017, 2019, 2020 a 2021, uplynulou sezonu ale strávil na hostování v Českých Budějovicích. V české nejvyšší soutěži odehrál 93 zápasů a dal 14 branek.

„Jsem rád, že tu můžu být. Znám tady spoustu hráčů, což je pro mě dobře. Máme mladý a motivovaný tým, díky tomu můžeme být úspěšní,“ uvedl Van Buren po přesunu do Slovanu.

Mezi Slavií a Libercem jde o třetí hostování v tomto přestupním období. Do Edenu zamířil záložník Pobřeží slonoviny Christ Tiéhi, pod Ještědem bude naopak působit ukrajinský stoper Maksym Talovjerov.

Mick van Buren bude pokračovat ve Slovanu Liberec
Mick van Buren bude pokračovat ve Slovanu Liberec

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud