Jan Vacek
22. srpna 2022 • 10:00

Potvrzeno, Hancko opouští Spartu: Nejtěžší rozhodnutí v kariéře!

Autor: Jan Vacek, vmn, inf
Vstoupit do diskuse
28
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulém týdnu dohoda vznikla, nyní je definitivně potvrzená. Stoper Dávid Hancko oficiálně opouští Spartu a stává se novou posilou Feyenoordu. Slovenský reprezentant v elitním nizozemském klubu podepsal čtyřletý kontrakt, Letenští vyinkasují zhruba osm milionů eur (asi 200 milionů korun). Další dva miliony eur (50 milionů korun) jsou pak schované v bonusech.



O možném odchodu klíčové postavy sparťanské defenzivy se mluvilo prakticky celé léto. Feyenoord poslal do Prahy hned několik nabídek, vedení letenského klubu dlouho odolávalo. Poté, co Nizozemci navýšili celkovou částku na požadovaných deset milionů eur, ale dalo elegantnímu stoperovi zelenou.

Hancko proto ještě v pátek vyrazil do Rotterdamu, aby se podrobil zdravotní prohlídce. V sobotním duelu Sparty v Mladé Boleslavi (3:1) už chyběl, jeho posledním startem v rudých barvách tak byl domácí střet se Sigmou (2:0).

„Bylo to nejtěžší rozhodnutí v mé kariéře, ale nastal čas se posunout dál. Vím, že bez všech spoluhráčů, trenérů, fanoušků a všech ve Spartě by toto nebylo možné, proto chci všem poděkovat za to, co jste pro mě udělali,“ rozloučil se na Instagramu.

„Stal jsem se tu lepším fotbalistou i člověkem. Za to děkuji. Sparta mi navždy přirostla k srdci a budu dál jejím největším fanouškem. Věřím, že se naše cesty ještě jednou spojí,“ vzkázal Dávid Hancko sparťanům.

Rodák z Prievidze s Feyenoordem uzavřel kontrakt do roku 2026 a je prakticky jisté, že skočí okamžitě do základní sestavy. Trenér Arne Slot byl se čtyřiadvacetiletým obráncem v telefonickém kontaktu, o služby Hancka jevil enormní zájem. Stoper dostal v novém klubu číslo 33. 

Spartě tak Hancko mává poté, co za ní odehrál dohromady 102 soutěžních utkání. Nastřílel v nich 20 branek, k tomu přidal 11 asistencí. V létě 2020 s týmem slavil triumf v Mol Cupu, podílel se i na dvou postupech do základní skupiny Evropské ligy.

Hanckův přestup je win-win situace, míní Brabec. Jak se Sparta pojistila dopředu?
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
28

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud