Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pastrňák, Voráček a spol. se při letní »dřině« hecují: Kolik dáme piv?!

Autor: mib

Ať tenhle článek raději nečte biatlonista Krčmář, který kritizoval popíjení alkoholu mezi profesionálními sportovci. Hokejisté v létě totiž zvedají činky a po exhibičních duelech taky půllitry!

»Šichta« začala Davidu Pastrňákovi (26), Jakubu Voráčkovi (33) a dalším aktivním či vysloužilým borcům z NHL už minulý pátek ve Žďáru nad Sázavou. Následovaly sobotní oslavy 20. výročí letňanského klubu a dnes se »Pasta« a spol. představí v Edenu na rozlučce slávistických ikon Jaroslava Bednáře (45) a Marka Tomici (41). „Já jsem přijel autem. Cíleně!“ ušklíbl se na Vysočině mistr světa z roku 2010 »Voras« na reportéra Blesku.

Dvě na usnutí

Pak zavzpomínal na současného kladenského trenéra Otakara Vejvodu (50), který na zlatém šampionátu ve Vídni 1996 hlásil: „Dám si dvě tři piva, abych hezky usnul.“

Majitel pěti titulů z MS David Výborný (47), jenž se na led vrátil po delší pauze a hokej pořád válí mistrně, s úsměvem řekl: „Po první exhibici jsem si musel dát jen jedno pivo, jinak bych to nezvládl.“ No jo, to pak – zvlášť v tomhle věku – těžknou brusle… Před hvězdně obsazenou akcí na Slavii, která uzavře náročný týden, je tak nabíledni jednoduchá otázka – kolik zvládnete piv, hoši?!

Legendární Bednář před rozlučkou, trapná očista

K »zrzavému« nápoji má podle vlastních slov kladný vztah i někdejší vynikající útočník Jaroslav Bednář. „Ale teď zkouším nějakou trapnou očistu,“ prozradil »Bedýnka« v pořadu s názvem Puk Pak Pivo. Slávistický odchovanec, který hrával i za Spartu, chtěl díky abstinenci na rozlučkový mač na vršovickém zimáku zhubnout. Vážil přes metrák a jeho cíl byl 95 kg… „Moc to nejde, tak dneska už budu pít,“ slíbil Bednář.

Slavná jména se při exhibicích zapotí na ledě, pak potřebují doplnit vitaminy.
Slavná jména se při exhibicích zapotí na ledě, pak potřebují doplnit vitaminy.