Květoslav Šimek
31. srpna 2022 • 11:06

Znovu o postup do ligy! Budínský míří do Karviné, na hostování z Baníku

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Lukáš Budínský (30) se po třech letech vrací do Karviné. Přichází na hostování do konce sezony z ostravského Baníku, kde se neprosadil do základní sestavy. Budínský už jednou Karviné pomohl do elitní soutěže, teď by se o to chtěl pokusit znovu. „Těšil jsem se tady a doufám, že se nám opět podaří postoupit. Musíme pro to udělat všechno,“ řekl pro klubový web.



Lukáš Budínský do Karviné poprvé přišel z Bohemians v průběhu sezony 2014/15, když ještě hrávala druhou ligu. Výrazně pomohl k postupu a několikrát i k záchraně mezi elitou, dohromady v Karviné odehrál pět let. V první a druhé nejvyšší soutěži nastoupil do 137 mistrovských utkání a nasázel 43 gólů.

„Lukáš to tady velice dobře zná a já pevně doufám, že naváže na své první angažmá. Budeme na něj spoléhat, protože všichni víme, co umí,“ pochvaloval si sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Z Karviné odcházel Budínský po sezoně 2018/2019. S Tomášem Wágnerem šli do Mladé Boleslavi, minulý rok ho koupil ostravský Baník. V něm si pevné místo nevybojoval.

„Karviná o Lukáše měla dlouhodobý zájem, který ještě zesílil od minulého týdne. Vzhledem k tomu, že u nás neměl takové vytížení, jak by si sám představoval, je to nejrozumnější řešení pro obě strany,“ vysvětlil Alois Grussmann, sportovní ředitel Baníku.

S Karvinou už Budínský trénuje. A přehled si o svém bývalém klubu také stále udržuje. „Vybavuji si, že v postupové sezoně jsme také prohráli s béčkem Sigmy a nakonec postoupili,“ připomněl poslední (a zatím jedinou) prohru Karviné ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE s rezervou Olomouce 2:3.

„Pomalinku se rozkoukávám, ale vypadá to na dobrou partu včetně trenérů. Navíc trenéra (Tomáš Hejdušek) znám z Baníku, když jsem občas chodíval pomoct třetiligové juniorce,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud