30. listopadu 2022 • 11:18

Ronaldo blízko podpisu. Půjde za obří peníze mimo Evropu i Ameriku

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupová bomba uprostřed MS je na spadnutí. Portugalská hvězda Cristiano Ronaldo je podle španělského listu Marca před podpisem lukrativní smlouvy s klubem Al-Nasr ze Saúdské Arábie. Pětinásobný držitel Zlatého míče by měl uzavřít kontrakt na dva a půl roku a vydělat astronomickou částku 200 milionů eur (4,9 miliardy korun) za sezonu.



Události nabírají rychlý spád. Ronaldo před týdnem skončil v Manchesteru United, jehož vedení i trenéra Erika ten Haga předtím zkritizoval v televizním rozhovoru.

Nabídku ze Saúdské Arábie od tehdy nejmenovaného klubu dostal sedmatřicetiletý kanonýr už v létě, ale rozhodl se pokračoval na Old Trafford. V anglickém týmu však vypadl ze základní sestavy a měl rozepře s Ten Hagem. Do Manchesteru se Ronaldo loni vrátil po 12 letech, mezitím hrál za Real Madrid a Juventus.

Ačkoliv dával najevo, že chce pokračovat na nejvyšší úrovni v některém z evropských velkoklubů, nakonec zamíří zřejmě jiným směrem. A vyhne se také angažmá v americké MLS, jeho finanční požadavky byly totiž na tamní poměry příliš vysoké.

V současnosti je Ronaldo s portugalskou reprezentací na mistrovství světa, kde jako první hráč dal gól na pátém šampionátu. Jeho tým má jistou účast v osmifinále už před závěrečným zápasem ve skupině proti Koreji.

Al-Nasr je devítinásobným mistrem Saúdské Arábie. Tým trénuje Francouz Rudi Garcia, bývalý kouč AS Řím, Lyonu nebo Marseille. V kádru jsou kolumbijský brankář David Ospina, který dříve chytal za Arsenal a Neapol, bývalý záložník Bayernu Mnichov Brazilec Luiz Gustavo či kapitán kamerunské reprezentace Vincent Aboubakar.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud