Jonáš Bartoš
30. ledna 2023 • 13:47

Legia vítá zpět Pekharta: Koruna vyhrána, ale příběh ještě nekončí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, český útočník získal nové angažmá! Tomáš Pekhart (33) se vrací do Legie Varšava. O víkendu se definitivně doladil příchod vytáhlého forvarda do polského klubu, kde v minulosti odehrál dvě a půl sezony. Podepsal smlouvu na rok a půl bez opce a chce oživit kariéru poté, co mu nevyšlo předchozí angažmá v Turecku. V pondělí ho největší polský klub oficiálně přivítal zpátky.



Pekhart si návrat do Legie velmi přál, v posledním týdnu se mezi hráčovým agentem a klubem intenzivně jednalo. Nakonec se podařily doladit podmínky a dochází na obnovení spolupráce. Český útočník odletěl v pátek do Varšavy, přes víkend prošel zdravotní prohlídkou a podepsal kontrakt na rok a půl bez opce.

V pondělí dohodu oficiálně oznámil klub. „Koruna je vyhrána, ale příběh ještě nekončí,“ uvítala Legia českého střelce na sociálních sítích. Narážela na Pekhartovy předchozí úspěchy, kdy klubu výrazně pomohl k mistrovským titulům.

„Jsem velmi šťastný, že se mohu vrátit domů do Legie. Já a celá moje rodina jsme se ve Varšavě vždy cítili velmi dobře. Zejména moje dcera má velkou radost, že jsme se vrátili do Polska,“ vyjádřil se český útočník pro klubové stránky krátce po oznámení dohody.

Pekhart působil v Legii v letech 2020 – 22, v sezoně 2020/21 vyhrál s 22 vstřelenými góly střeleckou tabulku polské soutěže. Loni v létě se ale nedohodl na pokračování spolupráce a zamířil do tureckého Gaziantepu.

Podzimní kapitolu by nejraději vymazal z paměti, angažmá předčasně ukončil už po čtyřech měsících. Zkušenému reprezentantovi prostředí vůbec nesedlo. Bojoval s podmínkami v Turecku, dolehla na něj atmosféra ve městě, kde si před pěti lety vzal život Pekhartův kamarád a dlouholetý obránce plzeňské Viktorie František Rajtoral.

Rodák ze Sušice se v Turecku dohodl na rozvázání smlouvy a v zimě hledal nový klub. Od začátku preferoval návrat do Polska, po dosažení dohody v Legii získal novou motivaci. Rád by se dostal zpět na úroveň z předchozího období v Polsku, s Legií vyhrál dva mistrovské tituly a vrátil se do národního týmu. S českou reprezentací si poté zahrál na EURO 2020, kde došlo mužstvo až do čtvrtfinále. Celkem v národním dresu odehrál 26 zápasů, ve kterých vstřelil dva góly.

„Varšavu můžeme s rodinou nazvat našim novým hlavním městem. Věřím, že se nám bude dařit a zabojujeme o titul. Určitě budeme chtít vyhrát i domácí pohár. Tuhle trofej klub dlouho nebyl schopný vyhrát, takže je čas to dokázat,“ dodal k nejbližším plánům vytáhlý kanonýr.

Pekhart prošel v zahraničí mnoha kluby i zeměmi, kde sbíral fotbalové i životní zkušenosti. V klubové kariéře nastupoval vyjma české ligy a polské Legie také v německé bundeslize (Norimberk, Ingolstadt), druhé španělské lize (Las Palmas), v řecké nejvyšší soutěži (AEK Atény), Izraely (Hapoel Beer Ševa) a naposledy v Turecku (Gaziantep).

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud