5. června 2023 • 15:14

Ancelotti o Benzemovi: Byl jsem v šoku. Uniklo, jak obří plat by mohl mít

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Realu Madrid Carlo Ancelotti přiznal, že rozhodnutí útočníka Karima Benzemy odejít z klubu ho zaskočilo. Přidal však, že úřadujícího držitele Zlatého míče chápe. Informovala o tom agentura Reuters. Francouzský kanonýr má mít namířeno do Arábie za velmi štědrý plat, Real řeší náhradu.



Real oznámil odchod svého kapitána v neděli před závěrečným zápasem sezony s Bilbaem, ve kterém francouzský útočník přispěl gólem k remíze 1:1. Benzema strávil v Realu 14 let.

„Jeho odchod nás všechny zaskočil. Bylo to rozhodnutí na poslední chvíli, ale chápu ho,“ řekl po zápase Ancelotti. „Loučím se s ním s vědomím, že jsem vedl jednoho z nejlepších hráčů a útočníků na světě,“ dodal.

Podle třiašedesátiletého kouče si Benzema za všechno, co pro Real udělal, právo na rozhodnutí odejít zasloužil. S klubem mimo jiné získal čtyři tituly a pětkrát vyhrál Ligu mistrů.

„Jeho odchod nás netěší, ale je to část proměny klubu, která bude pokračovat i v příští sezoně,“ uvedl Ancelotti. „Za roky v klubu mu musíme poděkovat. Odchází jako legenda a nezapomenutelná postava, která bude navždy v paměti klubu,“ dodal.

Benzema do Realu přišel v roce 2009 z Lyonu, se kterým získal čtyři tituly. Za madridský celek odehrál 647 zápasů a dal 353 gólů. Víc branek za „Bílý balet“ nastřílel jen Cristiano Ronaldo (450).

Portugalský útočník momentálně působí v Saúdské Arábii a právě tam by měl Benzema zamířit. Podle médií už se s mistrovským al-Ittihádem dohodl na dvouleté smlouvě s ročním příjmem 100 milionů eur (asi 2,4 miliardy korun).

V Madridu se již řeší náhrada, v úvahu přicházejí Kai Havertz z Chelsea či kanonýr Tottenhamu Harry Kane. Zatím se však jedná pouze o spekulace. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud