Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejlepší česká hráčka o sexismu na Zlatém míči: Cenu za největšího kreténa získává…

Autor: pta

Hlavní zprávy z vyhlašování ankety Zlatý míč? Chorvatský záložník Luka Modrič ukončil desetiletou dominanci dvojice Ronaldo a Messi. Srovnatelnou pozornost si však získala také aféra, kterou způsobil svojí otázkou moderátor slavnostního večera v Paříži Martin Solveig, když se zeptal první ženské vítězky Zlatého míče Ady Hegerbergové, zda ovládá vyzývavý tanec twerk. Za své chování se musel omluvit a odsouzení se dočkal třeba i od nejlepší české fotbalistky Lucie Voňkové. „A cenu za největšího kreténa večera získává…“ napsala na svém twitterovém účtu hráčka Bayernu Mnichov.

Jak moc je fotbalové prostředí sexistické? Po pondělních událostech nabrala tato debata znovu na síle. A přispěla k ní také Voňková, která patří mezi opory reprezentace. Není pochyb, koho myslela oním „kreténem“... šlo o moderátora Solveiga.

 

Ten se sice omluvil, ale vlnu kritiky už zastavit nedokázal. Voňková pak rozvedla svoji úvodní myšlenku dál. „Pohybuji se už nějaký ten pátek ve sportovním prostředí a míra sexismu je už opravdu nevídaná! Škoda, že Modrič nedostal taky nějakou podobnou otázku, třeba jestli umí lap dance. To by byla zábava, kdyby to tam s Adou rozjeli,“ napsala Voňková.

Z významných sportovních osobností se postavil na stranu kritiků moderátora fotbalového míče také tenista Andy Murray . Jako by opakoval slova Voňkové. „Pro všechny, kteří si myslí, že lidé na to reagují až moc a byl to jen vtip… Tak nebyl. Pohybuji se ve sportovním prostředí celý svůj život a míra sexismu je obrovská,“ napsal bývalý nejlepší tenista světa na Instagramu.

Moderátor Martin Solveig si nakonec s vítězkou Zlatého míče zatančil
Moderátor Martin Solveig si nakonec s vítězkou Zlatého míče zatančil