Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Co štve na Česku cyklistu Štybara? Plno lidí je tu zamračených a přinas*aných!

Autor: sjs

Procestoval svět, ale nejraději se vrací domů do České republiky a do Stříbra, kde žije. Cyklista Zdeněk Štybar si pochvaluje, že se máme dobře. Přesto jsou jeho krajané často naštvaní. A právě to Štybarovi vadí.

Češi si neustále na něco stěžují. Podle Štybara to je zbytečné. „Spousta lidí si ani neuvědomuje, jak se tu máme dobře. Myslím, že tady vše funguje, jak má. Vždycky budeme nadávat. Všichni všude nadávají," řekl cyklista pro nové vydání magazínu ForMen.

Zdeněk Štybar na tiskové konferenci před druhou polovinou sezony
Zdeněk Štybar na tiskové konferenci před druhou polovinou sezony

Přidal i své postřehy z jiných zemí. "Žil jsem ve Švýcarsku, v Itálii, jsem často ve Španělsku, v Belgii. Pořád to ale beru tak, že naše země je opravdu krásná. Opravdu si myslím, že u nás se lidé mají lépe, než si sami myslí,“ uvedl oblíbený cyklista.

Nelíbí se mu hlavně přístup jeho krajanů. „Jediné, co mi tady připadá horší, je to, že plno lidí je tu zamračených, přinasraných, přednasranejch, řekl bych. Tady se možná lidi zasmějí rádi v hospodě, ale když je potkáte venku, mají strach se podívat a usmát se na ostatní. To mi připadá, že tu hodně chybí,“ povzdechl si Štybar.