Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Nakvašená Azarenková se v Paříži sbalila a zmizela z kurtu: Jsme jako kachny!

Autor: ris

Paříž v říjnu není Paříží v květnu. Na vlastní kůži se o tom přesvědčují tenisové hvězdy, které pod Eiffelovkou rozehrály odložený grandslam French Open. A počasí jim dvakrát nepřeje. V neděli bylo hnusně tak, že si Běloruska Viktoria Azarenková (31) sbalila fidlátka a bez omluvy opustila kurt Suzanne Lenglenové.

Déšť, vítr, na teploměru jedenáct stupňů Celsia nad nulou. Takový byl start antukového turnaje. Pro tenisovou smetánku nic moc! Finalistka nedávného US Open rozmary počasí vydržela přesně tři gamy.

„Co to má znamenat. Jsem připravena hrát, ale začíná to být komické,“ říkala Azarenková rozhodčí Clare Woodové. Ta celou situaci řešila s vedením turnaje a hráčku přitom prosila o trpělivost: „Určitě za chvilku přestane pršet.“ Jenže maminka synka Lea má dávno svoji hlavu.

„Nebudu tady dřepět, poněvadž bych za chvilku umrzla,“ naštvala se Azarenková. „Je asi osm stupňů a já žiju na Floridě a jsem zvyklá na teplé počasí,“ odsekla a zeptala se své soupeřky Danky Koviničové: „Ty tady hodláš čekat?“

„Ne,“ zněla jasná odpověď. A obě tenistky se bez rozpaků vydaly do útrob stadionu. Je však nepravděpodobné, že by je vedení French Open dodatečně potrestalo. „Proč bychom tady měly sedět v zimě jako nějaké kachny?“ hněvala se.

A když se na dvorec vrátila udělala s Černohorkou rychlý proces. Díky vítězství 6:1, 6:2 si ovšem rozmary počasí užije minimálně ještě jednou.

ONLINE Z PRVNÍHO HRACÍHO DNE FRENCH OPEN SLEDUJTE ZDE>>>

Viktoria Azarenková
Viktoria Azarenková