Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Noční můra vítězky StarDance Baďurové: Koně jí brutálně zabili satanisté?

Autor: ptr, chal

Neuvěřitelná zvrácenost postihla kobylku Indii, která patřila bývalé vicemistyni světa ve skoku o tyči Kateřině Baďurové Janků (37). Jejího milovaného koníka někdo obzvlášť trýznivým způsobem usmrtil. Díky obdobným případům, které se letos v létě odehrály ve Francii, se policie domnívá, že mohlo jít o satanský rituál.

K odpornému činu došlo 17. října, ale zatím není znám žádný podezřelý. Šokující nález čekal farmáře Daniela Pitka ve výběhu na jeho farmě. Sedlák pod Milešovkou, jak si Pitek říká, našel jednoho ze svých koní, kterého někdo zastřelil kuší. Pachatel pak zvířeti vyřízl oko a uřízl jedno ucho.

Majitelka koně vítězka StarDance Kateřina Baďurová Janků i její manžel, kterým je bývalý atlet, výškař Tomáš Janků nyní volají po odplatě. „V jistých výjimečných situacích je právo neúčinné. Proto je třeba jednat mimo zákonný rámec, aby bylo dosaženo přirozené spravedlnosti. To není pomsta. Odplata není hodnotný motiv, jen emocionální reakce. Ne, pomsta ne. Trest!“ Tento citát z kultovního komiksu »The Punisher« si Janků vypůjčil při reakci na tento zvrácený čin. „Nikdy tě nepřestanem hledat ty zm*de!“ Dopsal pak ještě svůj dodatek.

Bývalá atletka a hvězda StarDance Kateřina Baďurová
Bývalá atletka a hvězda StarDance Kateřina Baďurová

I sedlák Pitek se snaží dopátrat, kdo mohl tento zavrženíhodný čin spáchat. „Již skoro měsíc a půl intenzivně pátrám po lidské zrůdě, která nám v říjnovém týdnu po konání senátních voleb na pastvině pod Milešovkou zákeřným a trýznivým způsobem zabila a zohavila hodnou a důvěřivou kobylku jménem Indie, která vozila děti a za čtrnáct let, co žila u nás na statku, rozdala spoustu radosti,“ napsal k smutné události.

Daniel Pitek hospodaří na pozemcích v okolí hory Milešovky. V posledních letech je z něj veřejně známý člověk, v říjnu dokonce kandidoval do Senátu jako kandidát Pirátů a hnutí STAN. Jak přiznal pro CNN Prima News, za svůj život si dokázal udělat řadu nepřátel. Nejde přitom jen o politiku, ale například o developerské projekty, které svou aktivitou zarazil, nebo o případy možného pytláctví, které zveřejňuje. Viníkem ohavného říjnového činu tak může být prakticky kdokoliv.

„Ať byly motivem útoku moje politické a veřejné aktivity, nebo zvrácená touha úchylného jedince uspokojit svoje vražedné choutky na někom, kdo se nemohl bránit, tak výsledkem je smrt nevinného zvířete, kterou chápu jako útok na moji rodinu a na můj domov. Proto nabízím odměnu 250 000 Kč tomu, kdo přijde s informacemi, které povedou k rychlému dopadení a spravedlivému potrestání pachatele tohoto ohavného činu,“ uvedl Pitek na svém facebookovém profilu.