Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodinný mejdan! Jak Kordovy dcery Jessica a Nelly znovu očarovaly golfový svět

Autor: as

Kdyby se volila sportovně nejúspěšnější rodina planety, konkurenci by zválcovali! Petr Korda (53) byl tenisový šampion, syn Sebastian (20) jde v jeho stopách a dcery Jessica (27) s Nelly (23) opět zdrtily svět ženského golfu!

První turnaj LPGA v nové sezoně se proměnil v jejich velkou show. Starší Jessica ve floridském Lake Buena Vista triumfovala, poslední léta úspěšnější Nelly byla těsně třetí. „Bláznivý den! Ne, bláznivý týden!“ smála se vítězka, která ovládla turnaj elitní série po téměř třech letech. „Byla to zábava, ale Jess prostě byla příliš dobrá,“ pochválila Nelly starší ségru.

Brácha Sebastian, tenisový zázrak posledních měsíců, jim fandil z turnaje ve Francii. Když Jessica v sobotu zahrála kolo na pouhých 60 úderů, což se před ní povedlo jen čtyřem ženám v historii, lapal po dechu. „Co to jako je? To si ze mě děláš srandu!“ psal jí.

Rodiče jim fandili u hřiště, z domova v Bradentonu to měli na předměstí Orlanda sto mil. „Vůbec poprvé jsem před nimi vyhrála, navíc táta měl v sobotu narozeniny. Prostě úžasné!“ juchala šampionka, která si výhru zajistila úžasným úderem až v rozstřelu.

Nelly Kordová (vlevo) gratuluje sestře Jessice k triumfu na Floridě
Nelly Kordová (vlevo) gratuluje sestře Jessice k triumfu na Floridě

S Nelly se navzájem táhly, byť byly rivalky. „Párkrát jsem se přistihla, že jsem se zaradovala po její povedené ráně. A pak jsem si řekla: Počkej, vždyť je to přece soupeřka,“ smála se Jessica.

Pokud obě Američanky s českým pasem něco neumějí, tak prý slavit – oslavy úspěchů se totiž u Kordů nikdy moc nenosily. „Většinou je tu hned další turnaj a nová práce. Ale teď máme pět týdnů volno, tak asi něco podnikneme,“ domlouvaly se golfové hvězdy.