Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Šéf Slavie Tvrdík se kaje po fotbalu s Prymulou: Obrovské morální selhání!

Autor: ama

Fotografie toho, kterak epidemiolog Roman Prymula (57) sleduje z VIP prostor zápas fotbalistů Slavie v Evropské lize s Leicesterem (0:0), vyvolala doslova poprask. A šéf pražského klubu Jaroslav Tvrdík (52) proto přispěchal s ranní omluvou.

„Pozvání vip hostů na včerejší zápas bylo v intencích toho, že máme být jako přední český klub vzorem a pozitivním symbolem a na zápasy nemohou všichni naši fanoušci, morálním selháním,“ napsal na svůj twitterový účet. „Omlouváme se,“ dodal kajícně boss sešívaných.

Dobře věděl proč. Sociální sítě i weby, které informace a fotky z tribuny rozšířily, jsou plné nasupených reakcí. Veřejnost vytočilo, že někdo, kdo v tentýž den vyhrožuje tvrdým lockdownem, se jde večer bavit na fotbal a jistojistě nedodrží ani zákaz vycházení po jednadvacáté hodině. „Tvrdej lockdown, ale na Slávku zajdu,“ sdělil svůj názor fotbalový obránce Jablonce a tradiční glosátor dění ve sportu i mimo něj Jakub Podaný. Doplnil kříž.

„Hlavně si nekupuj odpustek charitou,“ vzkázal později Prymulovi, s nímž mezitím premiér Andrej Babiš v reakci na to, jak na svůj skandál v podobě párty v teplickém hotelu reagoval šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička. Zdaleka nebyl sám, na rozdíl od fanoušků (i těch sešívaných) zůstal ještě slušný.

Tvrdík ve svém příspěvku zareagoval i na komentáře a možné podněty. Třeba na ten, že při nedávném Super Bowlu rozdali lístky lékařům jako poděkování za péči v pandemii. „Ano, měli jsme zvolit stejný postup, máte pravdu,“ přitakal omluvně. Na to je ale už pozdě.

A pak se najdou v táboře červenobílých i tací, kteří včerejší dostaveníčko v Edenu zlehčují. "Jen pro pořádek bych rád sdělil - dříve než mě někdo pozná na fotografii - že jsem se dnes utkání s Leicesterem zúčastnil, i když to v mém případě nikoho nezajímá." To je příspěvek 1. místopředsedy představenstva SK Slavia Praha Tomáše Syrovátky, které ve své pozici pochopitelně měl na zápase být...

Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci Slavie před novou sezonou 2020/2021
Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci Slavie před novou sezonou 2020/2021