Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dostihová legenda Josef Váňa opět slaví: Dočká se dalšího vnoučete!

Autor: ptr

Jeho sláva zdaleka přesahuje dostihový sport. Josef Váňa se za desetiletí úspěšné kariéry stal celebritou. A po stovkách triumfů na závodišti, teď může slavit rodinné úspěchy. A tentokrát je pořádný důvod!

Triumfy sbíral po hrstech. Osmkrát dokonce ovládl nejslavnější dostih v České republice a to Velkou pardubickou. Čtyřikrát z toho s legendárním koněm Železníkem. Pro šíření slávy milovaného sportu tak udělal zřejmě víc než kdokoliv jiný. Teď už je v dostihovém důchodu, ovšem ke koním má stále velmi blízko. Působí totiž jako chovatel a trenér. K tomu se před lety začal angažovat v politice, takže se ani ve svém věku rozhodně nešetří.

Teď se může těšit na další velmi příjemné okamžiky. Jeho syn Josef Váňa mladší totiž očekává narození druhého potomka. Dědeček se tentokrát dočká mužského pokračovatele rodové linie. A prvorozená vnučka Laura, která rodičům i prarodičům dělá radost už několik let, se jistě také nemůže malého bratříčka dočkat. Zda bude pojmenován Josef po tatínkovi a dědečkovi, na to si ještě musíme počkat.

Josef Váňa mladší a starší
Josef Váňa mladší a starší